مقالات پزشکی

درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی؛ انواع روش ها با طب سنتی

درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی؛ انواع روش ها با طب سنتی

فشار خون بالا یکی از مشکلات و بیماری‌ های قلبی عروقی است که بسیاری از افراد را در سنین بالا گرفتار می ‌کند. متعادل نگه داشتن میزان فشارخون و کنترل آن از بیماری ‌های جدی مربوط به قلب و مغز جلوگیری می کند. میزان فشار خون باید همیشه نرمال باشد. افت فشار و یا بالا بودن فشار نشان دهنده وجود مشکلی در بدن است. در واقع به میزان نیرو و فشاری که خون در حال عبور کردن از رگ ها، بر دیواره آن ها وارد می کند، فشار خون می گویند؛ اما اگر این میزان در زمان استراحت انسان از حد نرمال یا ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه بیشتر باشد نشان دهنده این است که فرد مبتلا به بیماری فشار خون است. فشار خون مینیموم یا فشار خون دیاستولیک هنگامی ایجاد می شود که میزان فشار خون پایین افراد بیشتر از ۹۰ میلی متر جیوه باشد و باید بررسی شود. البته برخی افراد هستند که در هنگام ورزش کردن فشار خون آن ها بالا می رود. این دسته افراد هم فشار خون ورزشی دارند.

برخی افراد دچار مشکل بالا بودن فشار خون مینیمم هستند. پس از گذشت این همه سال و پیشرفت علم پزشکی هنوز علت مشخصی برای فشارخون پیدا نشده و درمان قطعی برای آن وجود ندارد؛ اما دانشمندان عوامل زیادی را به عنوان دلیل فشار خون معرفی کرده ‌اند. این بیماری زمینه ارثی دارد و بیشتر افرادی که چاق هستند، تحرک ندارند، استرس زیادی را تجربه می ‌کنند، میزان پتاسیم در بدن آن ها کم است، الکل مصرف می کنند و یا سیگار می کشند دچار فشار خون می شوند. کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین دی و بالا رفتن سن بالا بودن آنزیم رنین و … می‌ تواند جزء فاکتور های موثر بر ایجاد فشار خون بالا در انسان باشد. دارو ها و درمان های شیمیایی زیادی هستند که برای افراد مبتلا به فشارخون بالا مورد استفاده قرار می‌ گیرند. برخی افراد ناچار هستند به صورت روزانه قرص فشار خون مصرف کنند تا این بیماری را کنترل کنند. بالا رفتن بیش از اندازه فشار خون منجر به سکته قلبی و مغزی خواهد شد. به همین خاطر این افراد باید مرتب تحت نظر پزشک باشند و دارو های خود را سر وقت مصرف کنند. چند نمونه از این قرص ها لوزارتان، آتنولول، دیلتیازم و آملودیپین هستند؛ اما برخی از افراد به این دارو ها حساسیت دارند و واکنش‌های آلرژیک نشان می‌ دهند. برخی از این دارو ها نیز ممکن است دارای عوارضی برای فرد باشند. به همین خاطر افراد به فکر استفاده از روش های درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی می ‌افتند. راهکار هایی که پزشکان سنتی برای درمان فشار خون بالا توصیه می کنند، بسیار موثر است و عوارض کمتری نسبت به استفاده از دارو های شیمیایی دارد.

درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی

درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی

برخی از دارو های گیاهی طبق آزمایشات و بررسی هایی نشان داده اند که برای کنترل فشار خون بسیار موثر هستند. در ادامه برخی از گیاهانی که به عنوان درمان و کنترل کننده فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی به کار می روند را مشاهده می کنید.

  • کرفس : کرفس یکی از گیاهان است که برای درمان درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی بسیار موثر است. تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه ۳ بار آب کرفس و عسل می ‌تواند روی عملکرد کبد فرد مبتلا به فشار خون تاثیر بگذارد و باعث کاهش فشارخون دیاستولیک شود.
  • سیر : سیر به عنوان یکی از درمان های اصلی طب سنتی برای کنترل فشار خون است. این گیاه از گذشته تاکنون برای درمان بیماری ‌های قلبی _عروقی مورد استفاده قرار گرفته است. آلیسین موجود در سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک می شود. بالا رفتن میزان میزان اکسید نیتریک نیز به نوعی موجب اتساع عروق شده و به آرامش عضلات منجر می شود.
  • جو دوسر : مصرف مواد غذایی که حاوی جو دوسر هستند در طب سنتی برای کاهش میزان فشار خون دیاستولیک، سیستولیک و همچنین کاهش میزان کلسترول و چربی در بدن توصیه می شود. جو دوسر حاوی مقدار زیادی فیبر است و برای دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است.
  • گیاه بارهنگ : افرادی که دچار فشار خون مینیموم بالا هستند به توصیه پزشکان سنتی اگر روزانه ۱۵ گرم گیاه بارهنگ استفاده کنند، می توانند به میزان زیادی فشار خون خود را کاهش دهند.
  • انار : طی تحقیقات و مطالعات انجام شده خوردن آب انار باعث کاهش فشار خون سیستولیک می شود. اگر افراد بتوانند روزانه ۵۰ میلی لیتر آب انار مصرف کنند و این کار را به مدت یک سال ادامه دهند، فشار خون آن ها کنترل خواهد شد.
  • هویج وحشی : ساقه گیاهی، شاخ و برگ گیاه هویج وحشی دارای ماده گلیکوزیدی هستند و این ماده می تواند باعث پایین آمدن فشار خون شود.
  • چای ترش : چای ترش یکی از گیاهان معروف در طب سنتی است که می تواند باعث اتساع عروق شود و فشار خون را کاهش دهد.
  • گیاه سرده : عصاره گیاه سرده باعث کاهش فشار خون می شود.
  • گیاه coleus forskohlii : این گیاه که دارای ماده کلنول می باشد دارای اثرات دارویی متعددی است و برای شل کردن عضلات و کاهش فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد؛ اما میزان مصرف آن باید با تجویز پزشک باشد.

درمان فشار خون پایین در طب سنتی

درمان فشار خون پایین در طب سنتی

فشار خون پایین نیز مانند فشار خون بالا سلامتی انسان را به خطر می‌ اندازد و اگر میزان فشار خون از ۹۰ میلی متر جیوه کمتر باشد، نشان دهنده این است که فرد دارای فشار خون پایین است. درمان فشار خون پایین در طب سنتی با استفاده از گیاهان دارویی امکان پذیر است.

  • مصرف میوه، سبزیجات، غلات و روغن های طبیعی از فشار خون پایین جلوگیری می کند.
  • مصرف نمک دریا برای کنترل فشار خون پایین مفید است.
  • نوشیدن یک لیوان آب همراه با نمک طبیعی و عسل و یا آب چغندر موجب کنترل فشار خون می شود.
  • شربت زنجبیل و عسل برای بالا بردن فشار خون موثر است.
  • افرادی که دارای فشار خون پایین هستند باید مرتب ورزش کنند، وعده ‌های غذایی کوچک و مکرر مصرف کنند.
  • مصرف کردن شیر بادام نیز برای افت فشار مفید است.

در اینجا چند نوع از موارد درمان فشار خون پایین در طب سنتی را عنوان کردیم؛ اما افرادی که مبتلا به فشار خون پایین هستند، می‌توانند هنگام بروز علائم این بیماری پا های خود را روی هم بیندازند و بنشیند. البته انجام این کار برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند توصیه نمی ‌شود و باید به صورت مرتب فشار خون خود را کنترل کنند.

[sc_fs_multi_faq headline-0=”p” question-0=”سریعترین راه پایین آوردن فشار خون بالا چیست؟” answer-0=”افزایش فعالیت و ورزش بیشتر – کاهش اضافه وزن – کاهش مصرف شکر و کربوهیدرات‌ها – استفاده بیشتر از پتاسیم و کاهش استفاده از سدیم – ترک کردن سیگار – کاهش استرس – استفاده از شکلات تلخ – استفاده از سیر” image-0=”” headline-1=”p” question-1=”مینیمم فشار خون باید چند باشد؟” answer-1=”بطور کلی ماکزیمم فشار خون ۱۳ تا ۱۴ و مینیمم فشار خون ۸,۵ تا ۹ میلی‌متر جیوه باید باشد” image-1=”” count=”2″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهی در مورد “درمان فشار خون مینیمم بالا در طب سنتی؛ انواع روش ها با طب سنتی

  1. شمس گفت:

    خیلی عالی فقط مطلب برای پایین آوردن فشار بالاست عکس آن هم گفته شده

  2. فرید گفت:

    مطالب جالب بود ،بهتربود درخصوص عروقی که مرتبت با فشار خون هستند بیشتر راهنمایی می‌شد بنده خودم پاهام اکثرا سرد هست واحساس میکنم که‌ اندام‌ پایینی بدنم خون رسانی خوبی نداره ویا مثلا تنگی ویا احيانا گرفتگی رگ بهتره بیشتر گفتگو بشه وروش معالجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *