سوند ادراری
مرتب سازی بر اساس :
هیچ محصولی یافت نشد.
سوند ادراری
سوند ادراری ابزاری پزشکی است که برای سهولت بیماران استفاده میشود. سوند ادراری لوله ای نازک و انعطاف پذیر است که با استفاده از کاتتر یا لولههایش، مثانه را تخلیه میکند. در واقع وظیفه این ابزار جمع آوری ادرار در کیسه تخلیه و کمک به آسایش بیمار است. کاتترهای ادراری در داخل مثانه قرار میگیرند و معمولا تا پایان مدت مورد نیاز، همانجا باقی میمانند. البته این مدت ممکن است از چند دقیقه تا چندین روز بسته به مشکل هر فرد و نوع و جنس سوندی که مورد استفاده قرار گرفته متفاوت باشد. به علاوه، برخی از انواع سوندها خارج از مثانه قرار میگیرند.
کاربرد سوند ادراری
گاهی از این وسیله برای تخلیه مثانه قبل و یا بعد از عملهای جراحی استفاده میشود. درکل سوندهای ادراری در مواقعی که بیمار قادر به تخلیه ادرار خود نمیباشد و یا در انجام این کار مشکلی دارد مورد استفاده قرار میگیرد. ممکن است برخی اوقات پزشک در شیمی درمانیهایی که برای بیماران مبتلا به سرطان مثانه و یا سرطان پروستات انجام میشوند از سوند ادراری برای تزریق مستقیم دارو استفاده کند. همچنین در هنگام بیهوشی اپیدورال در زایمان زنان، ضعف و یا آسیب عصبی مثانه، بی اختیاری ادرار به دلایلی مانند سکته مغزی و نیز در مواقعی که لوله ادراری به سبب آسیب و یا بزرگ شدن غده پروستات دچار انسداد میشود از سوند ادراری برای تخلیه مثانه افراد استفاده میشود.
انواع کاتتر
کاتترها شامل دو نوع داخلی و خارجی بوده و هر کدام از انواع این کاتترها ممکن است ماندگار و یا کوتاه مدت باشند. نوع ماندگار این وسیله توسط پرستار از طریق مجاری ادراری و گاهی نیز از طریق ایجاد شکاف ریزی بر شکم وارد مثانه میشود. کاتترهای کوتاه مدت نیز به همین ترتیب مورد استفاده قرار میگیرند با این تفاوت که معمولا برای بیمارانی که به طور موقت دچار مشکل ادراری شدهاند و میتوانند از بیمارستان مرخص شوند استفاده میشود. همراه بیمار نیز در صورت رعایت توصیههای پرستار و پزشک میتواند کاتتر کوتاه مدت را از طریق مجاری ادراری و یا سوراخ روی شکم وارد مثانه فرد کند. کاتترهای خارجی که به نامهای دیگری چون کاندوم شیت و کاتتر کاندوم نیز شناخته میشوند در خارج از بدن مورد استفاده قرار میگیرد و معمولا مصرف کنندگان آنها مردانی هستند که از نظر جسمی مشکلی برای دفع ادرار خود ندارند بلکه به دلیل مشکلات ذهنی و اختلالات عملکردی مجبور به تخلیه ادرار خود از این طریق میباشند. استفاده از این نوع سوندها آسان است و در دسته سوندهای کوتاه مدت قرار میگیرند. معمولا باید هر چند ساعت و به طور روزانه این کاتترها را تعویض کرد. همچنین میزان ایجاد عفونت در هنگام استفاده از این نوع سوندهای ادراری به مراتب کمتر از عفونت ایجاد شده توسط سوندهای ماندگاری که وارد مثانه میشوند میباشد.
نکات ایمنی برای استفاده از سوند ادراری
استفاده از سوند ادراری حتما باید توسط پزشک تجویز شده و توسط پرستار مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در حین سوند گذاری بایستی تمامی نکات بهداشتی رعایت شده و محیط به خوبی استریل شود. در انجام این کار حتما از دستکش استفاده کنید. سوند را نیز با تجهیزات استریلیزه کننده به خوبی استریل کرده و با دقت و ملایمت آن را وارد مثانه کنید. اگر در حین سوند گذاری مقاومت شدیدی را احساس کردید از ادامه این کار دست بردارید زیرا ممکن است باعث بروز مشکلات دیگری چون ترومای پیشابراه شوید. با چک کردن کیسه تخلیه پس از ۶ الی ۸ ساعت بعد از گذاشتن سوند، مطمئن شوید که آن را به درستی قرار دادهاید و در غیر این صورت فورا مانع را شناسایی کرده و آن را رفع کنید. ممکن است گرفتگی سوند به علت پیچ خوردگی لوله آن و یا مشکلات جدی دیگری باشد. بنابراین یافتن علت خالی ماندن کیسه تخلیه نکته بسیار مهمی است. برداشتن سوند از گذاشتن آن به مراتب ساده تر بوده و آزار کمتری نیز به بیمار میرساند. البته در صورت تحریک شدن مجاری ادراری و احساس درد توسط بیمار بهتر است از مواد بی حس کننده موضعی استفاده شود. دقت کنید که به هیچ وجه برای خارج کردن سوند آن را نکشید زیرا ممکن است خونریزی در مجاری ادراری را در پی داشتهباشد. برای اطمینان میتوانید هنگامی که سوند درون مثانه شما قرار دارد قسمت خارجی آن را با چسب به بدن خود محکم کنید تا از خطر کشیدگی ناگهانی آن جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که کیسه تخلیه باید هر هشت ساعت تعویض و دور انداخته شود. برای مصرف دوباره نیز باید حداقل به مدت ده دقیقه آن را در ایزوپروپیل الکل خیسانده و سپس خشک کنید. برای رعایت بهداشت بیشتر و نیز پیشگیری از ایجاد عفونت خود سوند و اطراف بدن خود را روزانه به خوبی بشویید.
عوارض استفاده از سوند ادراری
استفاده از سوندهای ادراری میتواند عوارضی از جمله اسپاسم مثانه، سنگ مثانه در صورت استفاده طولانی مدت و نیز عفونت ادراری را ایجاد کند. عفونت ادراری که شایع ترین عارضه استفاده از این سوندهاست که ممکن است باعث ایجاد درد در شکم و نواحی کشاله ران شود. تب، لرز، احساس سرما و احساس گیجی از دیگر علائم ابتلا به عفونت ادراری است که البته با مصرف آنتی بیوتیک تحت نظر پزشک میتوان آن را درمان کرد. دیگر عارضه شایع استفاده از سوندها اسپاسم مثانه است که به حس گرفتگی در ناحیه معده شبیه بوده و با مصرف برخی داروها کنترل میشود. برای پیشگیری از بروز این عوارض ابتدا مطمئن شوید که بهداشت و نکات ایمنی گفته شده را به خوبی رعایت میکنید. سپس با نوشیدن مایعات کافی و مصرف غذاهای سرشار از فیبر و آب فراوان مانع از ایجاد یبوست در هنگام استفاده از سوندهای ادراری شوید. رعایت بهداشت سوند و بدن خود در حین استفاده از آن قدم بزرگی برای جلوگیری از عفونت و دیگر عوارض احتمالی میباشد.
قیمت و خرید سوند ادراری
بیوتی سنتر مرکز تولید انواع محصولات پزشکی یکبار مصرف اعم از انواع روپوش پزشکی و لباس بیمار ، رول ملحفه و… می باشد، همچنین شما عزیزان می تواید بهترین قیمت خرید سوند ادراری و دستکش پزشکی را از طریق سایت بیوتی بیابید.