تصمیم برای انجام جراحی های زیبایی و پلاستیک کاملاً شخصی است. شما باید تصمیم بگیرید که آیا مزایای این نوع جراحی ها به اهداف شما برای زیباتر شدن کمک می کند یا خیر و نیز خطرات و عوارض احتمالی جراحی زیبایی بینی قابل قبول باشد. البته اگر این جراحی توسط پزشکی ماهر و با تجربه فراوان صورت گیرد هر گونه خطر احتمالی به نزدیک صفر خواهد رسید. به احتمال زیاد قبل از جراحی زیبایی بینی پزشک متخصص این حوزه، به شما به شکلی مستقیم و یا از طرق دیگر، همچون عکس و ویدئو درباره ی نحوه ی مراقبت از خود پس از جراحی بینی به شما عزیزان توضیحاتی خواهد داد.
در بین تمامی این توضیحات نحوه ی شستشوی بینی بعد از عمل زیبایی از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار است. با شستشو از طریق مجاری بینی، با استفاده از سرم نمکی می توان مواد حساسیت زا، مخاط و سایر بقایا را شسته و در عین حال به مرطوب شدن غشاهای مخاطی نیز کمک شود.
مواردی که پس از جراحی بینی انتظار می رود شامل
- خونریزی به صورت قطره قطره از بینی و پشت گلو که کاملا طبیعی است.
- گرفتگی بینی، درد صورت و فک، سردرد و اختلال در خواب برای افراد که ناشی از جراحی است و آن هم طبیعی به شمار می رود.
تمامی این موارد در هفته های پس از جراحی بینی از بین می رود و فرد می تواند به زندگی روزمره و طبیعی خود برگردد. دقت کنید در این بین استفاده از سرم نمکی بینی تا چندین ما به بهبود سریع تر زخم های درون بینی و حتی تنفس آسان تر شما کمک خواهد کرد.
نتایج جراحی زیبایی بینی طولانی مدت خواهد بود، به این صورت که بینی زیبای ناشی از طراحی جراح تا سالیان سال و حتی پایان عمر با شما همراه خواهد بود. در حالی که قسمت عمده از تورم اولیه بینی شما در عرض چند هفته فروکش می کند، ممکن است یک سال طول بکشد تا فرم جدید بینی کاملاً مشخص شود. در طی این مدت ممکن است تغییرات تدریجی در ظاهر بینی خود مشاهده کنید و با گذشت زمان و از بین رفتن باقی تورم ها حتما به نتیجه ماندگارتری خواهید رسید.
با افزایش سن بدن، ایجاد برخی تغییرات تدریجی در صورت از جمله بینی کاملا طبیعی است و شاید یکی از دلایل افزایش تمایل افراد به این نوع جراحی های زیبایی همین عامل باشد تا فرم بینی ماندگار تری را تا آخر عمر برای خود حفظ کنند. باید در نظر داشته باشید که یک سبک زندگی سالم و محافظت در برابر آفتاب در طول زندگی به افزایش نتایج ظاهر جدید شما کمک می کند.
گرفتگی بینی بی خطر است اما در صورت عدم درمان آن با مشکلات زیادی حتی آسیب رسیدن پرده گوش مواجه خواهید شد. شستشوی بینی با سرم نمکی یک درمان بسیار ساده برای گرفتگی بینی و تحریک سینوس است که تقریباً هرکسی می تواند آن را در خانه انجام دهد. در این مقاله در مورد چگونگی شستن بینی پس از جراحی زیبایی بینی یا هنگام مشکلات سینوس بحث خواهیم کرد.
شما به سادگی با استفاده از یک سرنگ بدون سوزن و حتی به شکلی آسانتر با استفاده از کف دست خود می توانید اقدام به شستشوی بینی خود کنید. در بسیاری از داروخانه ها حتی وسیله ای خاص برای شستشوی بینی وجود دارد که چنانچه با روش های گفته شده نتوانستید به شستشوی بینی خود بپردازید، با استفاده از این وسیله به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.
نحوه ی انجام شستشوی بینی
اولین قدم برای شستشوی بینی ایجاد محلول نمکی است. به طور معمول، این کار با مخلوط کردن آب گرم و استریل با نمک خالص، معروف به کلرید سدیم، برای ایجاد محلول ایزوتونیک انجام می شود. شما به سادگی با در نظر گرفتن مقدار نمک و آب جوشیده استریل می توانید محلول نمکی خود را در خانه ایجاد کنید؛ اما معمولا پس از جراحی بینی توصیه می شود که از سرم های نمکی موجود در داروخانه ها که به فروش می روند استفاده نمایید.
نکته ی مهم به هنگام ساختن محلول سرم نمکی در خانه، دقت در استفاده از آب استریل برای این مرحله می باشد که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این به دلیل خطر ابتلا به عفونت جدی با آمیب انگلی به نام Naegleria fowleri است. هنگامی که این آمیب وارد سینوس ها می شود، به مغز راه یافته و ممکن است سبب عفونت مهلکی شود. پس بهتر است برای آنکه خیالی آسوده داشته باشید پس از جراحی بینی که در ساختار خود بینی مقادیر زیادی از زخم ها و بخیه ها است از سرم نمکی موجود در داروخانه ها استفاده نماییم در غیر اینصورت حتما آب مورد استفاده را با برای چند دقیقه هم که شده خوب بجوشانید و سپس اجازه دهید تا خنک شده و به صورت کاملا استریل مصرف نمایید.
برای شست شوی بینی، این مراحل را دنبال کنید:
- سر خود را روی یک سینک ظرفشویی یا دوش بگیرید و سر خود را به یک طرف متمایل کنید ( می توانید که سرخود را کمی به سمت جلو خم کنید تا به هنگام استفاده از سرم نمکی آب خارج شده از بینی شما به راحتی در سینگ ظرفشویی بریزد).
- با استفاده از یک سرنگ معمولی (بدون سوزن)، یا وسیله مخصوص شستشوی بینی که معمولا پس از جراحی بینی چندان توصیه نمی شود و یا استفاده آسان از کف دست خود، محلول نمکی را به آرامی در سوراخ بینی ریخته و بالا بکشید و بگذارید در سراسر بینی شما وارد شود، دراین بین حتی ممکن است مزه شور این سرم را در گلوی خود نیز احساس کنید.
- اجازه دهید محلول از سوراخ بینی دیگر شما بیرون بریزد و در آن تخلیه شود. دقت کنید که در این زمان از طریق دهان نفس بکشید، نه از بینی.
- در طرف مقابل نیز این کار را برای قسمت دیگر از بینی خود مجددا تکرار کنید.
بهتر است که سعی کنید آب از پشت گلوی شما پایین نرود. ممکن است لازم باشد موقعیت سر خود را طوری تنظیم کنید تا زمانی که زاویه درست را پیدا کنید. بعد از اتمام کار، بینی خود را به آرامی با استفاده از یک دستمال نرم پاک کنید. دقت کنید به هیچ عنوان فین نکنید تا مخاط درون آن را پاک شود. اگر اخیراً جراحی بینی انجام داده اید، پس از عمل جراحی چهار تا هفت روز در برابر تمایل به دمیدن از بینی خود مقاومت کنید و از دستکاری و فین کردن زیاد پرهیز کنید. در رابطه با تعداد دفعات شستشوی بینی پس از جراحی باید از پزشک خود سوال کنید. اما به طور معمول روزانه دوبار باید این کار انجام شود تا کلیه کانال های بینی به خوبی ضدعفونی گردد.
نکات مهم
در جراحی زیبایی بینی خطر کمی از عفونت و سایر عوارض جانبی وجود دارد، اما با رعایت چند قانون ایمنی ساده می توان به راحتی از این خطرات جلوگیری کرد:
- دستان خود را قبل از فرآیند شست شوی بینی بشویید.
- سعی کنید از آب شیر استفاده نکنید. در عوض از آب مقطر، آب فیلتر شده یا آبی که قبلاً جوشانده شده استفاده کنید.
- سرنگ استفاده شده برای شستشوی بینی خود را خوب تمیز نگه دارید. در روزهای اولیه پس از جراحی بینی معمولا به هنگام شستشوی بینی، خون و لخته های خونی زیادی از بینی خارج می شود که کاملا طبیعی است؛ اما دقت کنید سر سرنگی که نزدیک بینی فرو می کنید تا عملیات شستشو را انجام دهید، ممکن است آلوده شده باشد؛ پس برای مصرف بعدی آن را به خوبی بشویید و در مکانی مناسب قرار دهید تا خوب خشک شود؛ چرا که خود سرنگ می تواند منبع ورود باکتری و میکروب به درون بینی شما باشد.
- دقت کنید از استفاده آب سرد خودداری کنید؛ خصوصاً اگر جراحی زیبایی بینی شما با جراحی سینوس همرا باشد. برای افرادی که اخیراً برای سینوزیت مزمن جراحی شده اند، در صورت استفاده از محلول سرد، احتمال رشد استخوانی در بینی به نام اگزوستوز سینوس پارانازال (PSE) وجود دارد.
- از استفاده از آب خیلی گرم خودداری کنید.
- اگر محلول نمکی کدر یا کثیف است، آن را دور بریزید.
کلام آخر
بسیاری از افراد تنها پس از جراحی بینی اقدام به شستشوی بینی با سرم نمکی نمی کنند؛ چرا که انجام این عمل به صورت مکرر حتی برای افراد معمولی نیز بسیار سودمند خواهد بود. اگر شستشوی مداوم بینی به صورت یک عمل روتین برای افراد دربیایید، می تواند در پیشگیری از بسیاری بیماری های تنفسی از جمله سرماخوردگی هم مناسب باشد. همانطور که می دانید درون بینی ما جایی مناسب به عنوان محل تجمع انواع میکروب ها و ویروس هاست و سرم نمکی خود به عنوان یک ماده ی ضد عفونی کننده قوی از زمان های گذشته شناخته شده است.
بنابراین استفاده مکرر از این ماده ی معجزه آسا می تواند برای همه افراد به خصوص کسانیکه از گرفتگی مزمن سینوس رنج می برند، بسیار مناسب باشد و در جلوگیری از پیشرفت بیماری شان در کنار درمان مورد نظر موثر واقع شود. امیدواریم پس از خواندن مطلب زیر نکات مفیدی از شستشوی بینی پس از عمل جراحی زیبایی با استفاده از سرم نمکی را به دست آورده باشید.