سیر ترشی یکی از خوراکی های مفید در بین ایرانیان است و اکثر افراد تمایل دارند این ترشی را به همراه غذا میل کنند. اما به دلیل وجود سرکه و نمک در این خوراکی، کسانی که به بیماری فشار خون دچار هستند درخصوص مصرف آن نگرانی هایی دارند. به همین دلیل در این مقاله تصمیم داریم بررسی کنیم که ایا سیر ترشی فشار خون را بالا می برد یا خیر. همراه ما باشید!
خواص سیر ترشی
سیر ترشی یک ماده غذایی ارزشمند است که حاوی ویتامین ها و املاح فراوانی همچون ویتامینهای B ،C، پتاسیم، فسفر، آهن و.. می باشد. این ماده از خواص زیادی برخوردار است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خون سازی و تصفیه خون
- افزایش اشتها
- دفع سموم کبدی
- باز کننده عروق قلبی
- کاهش کلسترول
- شستشوی مجاری صفرا و رفع سنگ صفرا
- بهبود افت دهان
- کمک به عملکرد بهتر روده ها
- و…
مضرات سیر ترشی
تقریبا تمام افراد با خواص شگفت انگیز سیر اشنایی دارند و آن را درمان کننده اکثر بیماری های داخلی بدن می دانند. سیر ترشی هم تا حدود زیادی خواص سیر خام را دارد؛ اما به دلیل اینکه برای تهیه آن از نمک و سرکه استفاده می شود، با مضراتی همراه است.
برای مثال مصرف زیاد سیر ترشی می تواند به سردرد و یا ضعف چشمی منجر شود. همچنین وجود نمک و سرکه در این خوراکی برای قلب مضر است. البته در صورتی که در مصرف آن اعتدال را رعایت کنید هیچ مشکلی برای شما به وجود نخواهد آمد.
تاثیر سیر ترشی روی فشار خون
ممکن است خواص و مضرات سیر ترشی شما را سردرگم کرده باشد و از خود بپرسید که آیا سیر ترشی فشار خون را بالا می برد؟ در پاسخ باید بگوییم سیر به خودی خود یک ماده خوراکی موثر برای کاهش فشار خون به شمار می رود و مصرف آن به افرادی که سطح فشار خون بالایی دارند توصیه می شود. اما در سیر ترشی به این ماده مقداری سدیم و سرکه هم اضافه می شود. به همین دلیل مصرف زیاد سیر ترشی می تواند باعث افزایش فشار خون شود.
البته تا زمانی که در مصرف سیر ترشی زیاده روی نکنید از عوارض آن در امان خواهید ماند. پیشنهاد ما به شما این است که از سیر ترشی های چند ساله استفاده کنید که خواص بیشتری داشته و مضرات آن ها بسیار کمتر است.
لازم است بدانید سیر ترشی های خانگی نسبت به سیر ترشی های شرکتی و صنعتی از مضرات بسیار کمتری برخوردارند. پس بهتر است خودتان برای درست کردن سیر ترشی دست به کار شوید!