مقالات پزشکی

آیا فشار خون قابل درمان است؟

آیا فشار خون قابل درمان است؟

افرادی که مبتلا به فشار خون هستند ممکن است سوال کنند آیا فشار خون قابل درمان است؟ خوشبختانه می‌توان گفت بله فشار خون قابل درمان است و با چند روشی که در ادامه می‌خواهیم توضیح دهیم می‌توانید فشار خون را درمان کنید.

1. وزن اضافی خود را کم کنید و مراقب دور کمر خود باشید

وزن اضافی خود را کم کنید و مراقب دور کمر خود باشید

فشار خون اغلب با افزایش وزن افزایش می‌یابد. اضافه وزن همچنین می‌تواند باعث اختلال در تنفس در هنگام خواب شود که فشار خون شما را بیشتر افزایش می‌دهد. کاهش وزن، یکی از موثرترین تغییرات سبک زندگی برای کنترل فشار خون است. کاهش وزن حتی به صورت اندک می‌تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند. به طور کلی، شما ممکن است با هر کیلوگرم از وزن خود، فشار خون خود را حدود ۱ میلی متر جیوه کاهش دهید. علاوه بر کاهش وزن، معمولاً باید به دور کمر خود نیز توجه داشته باشید. حمل وزن بیش از حد به دور کمر می‌تواند شما را در معرض خطر بیشتر فشار خون بالا قرار دهد.

2. به طور منظم ورزش کنید

فعالیت بدنی منظم مانند ۱۵۰ دقیقه در هفته یا حدود ۳۰ دقیقه در بیشتر روزهای هفته در صورت داشتن فشار خون بالا می تواند فشار خون شما را حدود ۵ تا ۸ میلی متر جیوه کاهش دهد. مهم است که ثابت قدم باشید، زیرا اگر ورزش را متوقف کنید، فشار خون شما می‌تواند دوباره افزایش یابد. اگر فشار خون بالا دارید، ورزش می‌تواند به شما در جلوگیری از ابتلا به فشار خون کمک کند. اگر از قبل فشار خون بالا دارید، فعالیت بدنی منظم می‌تواند فشار خون شما را به سطوح ایمن کاهش دهد. برخی از نمونه‌هایی از ورزش‌های هوازی که ممکن است برای کاهش فشار خون انجام دهید شامل پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری، شنا یا رقص است. تمرینات قدرتی همچنین می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند؛ بنابراین بهتر است حداقل دو روز در هفته تمرینات قدرتی را در نظر بگیرید.

3. رژیم غذایی سالم داشته باشید

رژیم غذایی سالم داشته باشید

خوردن رژیم غذایی سرشار از غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات و محصولات لبنی کم چرب می‌تواند فشار خون شما را تا ۱۱ میلی متر جیوه کاهش دهد.

4. سدیم را در رژیم غذایی خود کاهش دهید

حتی کاهش اندک سدیم در رژیم غذایی می‌تواند سلامت قلب شما را بهبود بخشد و در صورت داشتن فشار خون بالا، فشار خون را حدود ۵ تا ۶ میلی متر جیوه کاهش دهد. تأثیر مصرف سدیم بر فشار خون در گروه‌های مختلف افراد متفاوت است. به طور کلی، سدیم را به ۲۳۰۰ میلی گرم در روز یا کمتر محدود کنید.

5. از دخانیات استفاده نکنید

هر سیگاری که می‌کشید فشار خون شما را برای دقایقی افزایش می‌دهد. ترک سیگار به بازگشت فشار خون به حالت عادی کمک می‌کند و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد و سلامت کلی شما را بهبود بخشد. افرادی که سیگار را ترک می‌کنند ممکن است بیشتر از افرادی که هرگز سیگار را ترک نکرده‌اند عمر کنند.

6. مصرف کافئین را کاهش دهید

مصرف کافئین را کاهش دهید

کافئین می‌تواند فشار خون را تا ۱۰ میلی متر جیوه در افرادی که به ندرت مصرف می کنند افزایش دهد، اما افرادی که به طور منظم قهوه می‌نوشند ممکن است تاثیر کمی بر فشار خون خود داشته باشند یا هیچ تاثیری نداشته باشند. اگرچه اثرات طولانی مدت کافئین بر فشار خون مشخص نیست، اما ممکن است فشار خون کمی افزایش یابد. برای اینکه ببینید آیا کافئین باعث افزایش فشار خون شما می‌شود یا خیر، فشار خون خود را به مدت ۳۰ دقیقه پس از نوشیدن یک نوشیدنی کافئین‌دار بررسی کنید. اگر فشار خون شما ۵ تا ۱۰ میلی متر جیوه افزایش یابد، ممکن است به اثرات افزایش فشار خون کافئین حساس باشید.

7. استرس خود را کاهش دهید

استرس مزمن ممکن است باعث فشار خون بالا شود؛ بنابراین کمی وقت بگذارید و به این فکر کنید که چه چیزی باعث استرس شما می‌شود. وقتی فهمیدید چه چیزی باعث استرس شما می‌شود، در نظر بگیرید که چگونه می توانید استرس را از بین ببرید یا کاهش دهید. اگر نمی‌توانید همه عوامل استرس زا را از بین ببرید، حداقل می‌توانید به روشی سالم‌تر با آن‌ها کنار بیایید. به طور مثال، می‌توانید انتظارات خود را تغییر دهید، برنامه ریزی کنید و روی اولویت‌های خود تمرکز کنید، از تلاش بیش از حد خودداری کنید و نه گفتن را یاد بگیرید، روی مسائلی که می‌توانید کنترل کنید تمرکز کنید و برای حل آن‌ها برنامه‌ریزی کنید و از عوامل استرس زا اجتناب کنید و در صورت امکان از افرادی که باعث استرس شما می‌شوند دوری کنید.

8. فشار خون خود را در خانه کنترل کنید و به طور منظم به پزشک مراجعه کنید

فشار خون خود را در خانه کنترل کنید و به طور منظم به پزشک مراجعه کنید

دستگاه فشار خون به طور گسترده و بدون نسخه در داروخانه‌ها در دسترس هستند. قبل از شروع با پزشک خود در مورد نظارت خانگی صحبت کنید. ملاقات منظم با پزشک نیز کلید کنترل فشار خون شما است. اگر فشار خون شما به خوبی کنترل شده است، با پزشک خود در مورد اینکه هر چند وقت یکبار باید آن را چک کنید، مشورت کنید. پزشک شما ممکن است توصیه کند آن را به صورت روزانه یا کمتر بررسی کنید. اگر تغییری در داروها یا سایر درمان‌های خود ایجاد می‌کنید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند فشار خون خود را یک هفته قبل از قرار ملاقات بعدی بررسی کنید.

امیدواریم مطلب “آیا فشار خون قابل درمان است؟” برای شما سودمند بوده باشد؛ شما عزیزان می توانید برای خرید انواع کالاهای پزشکی اعم از انواع دستکش پزشکی ، دستگاه اکسیژن ساز و صندلی آرایشگاه و… از طریق سایت ما و بدون واسطه سفارشات خود را ثبت فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *