مقالات پزشکی

تاثیر طرح و رنگ روپوش پزشکی بر کودکان

تاثیر طرح و رنگ روپوش پزشکی بر کودکان

از نظر تاریخی، لباس پزشکی و پرستاری یا اسکراب تحت تأثیر مذهب و سیاست در قرن نوزدهم ساخته شده‌اند. در آن زمان، نکته‌ی اصلی هماهنگی لباس پرستاران بود. بعد‌ها رنگ لباس پرستاران به گونه‌ای طراحی شد تا بیان‌گر میزان حرفه‌ای بودن پرستاران باشد. در پرستاری مدرن، دیدگاه‌ها نسبت به لباس فرم پرستاری تغییر کرده و دیدگاه سنتی جای خود را به نظریه‌‌ای داده‌است که در آن رنگ لباس پرستاران و تاثیر آن بر بیمار مورد توجه قرار می‌گیرد.

علت طرح دار بودن روپوش پزشکی

علت طرح دار بودن روپوش پزشکی

علت طرح دار بودن روپوش پزشکی

ترس و استرس از فرآیند‌های درمان در بین کودکان بیشتر رایج است و علاوه بر این، کودکان به ویژگی‌هایی همچون رنگ لباس پزشکان و طراحی محیط بیمارستان واکنش بیشتری نسبت به بزرگ‌سالان می‌دهند. با این تفاسیر، نقش لباس پرستار در درمان کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است. کودکان روحیه‌ای به شدت حساس و آسیب‌پذیر داشته و به محرک‌های محیطی به سرعت واکنش نشان می‌دهند. این روحیه در هنگام بیماری آسیب ‌پذیرتر شده و نیاز به مراقبت ویژه دارد.

تفاوت کودکان و بزرگسالان تنها در نوع بیماری‌ها و روش درمان آن‌ها نیست. بلکه کودکان در طی پروسه‌ی درمان نیاز دارند که درمانگر آن‌ها با مسائل عاطفی و روانشناخی آشنایی داشته باشد. و بتواند در هنگام غلبه‌ی ترس بر کودک با رفتار و گفتار آرامش بخش، کودک را به ادامه‌ی روند درمان ترغیب کند. امروزه، کمتر کسیست که صحنه‌ی گریه و جیغ کودکان را در بیمارستان‌ یا مطب‌ها مشاهده نکرده باشد. کودکان از انسان‌های سفید پوش آمپول به دست می‌ترسند و این ترس می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که درد آمپول، فقط یکی از آن دلایل است.

کودکان؛ پدر، مادر و نزدیکانشان را به عنوان انسان‌های امن می‌شناسند و در مواجه با سایر آدم‌ها تلفیقی از حس ناامنی و اضطراب را تجربه می‌کنند. عوامل مختلفی مانند جدایی از خانواده، ترس از ناشناخته‌ها، از دست دادن کنترل و چهره‌های ناآشنا می‌تواند باعث اضطراب در کودکان شود. در این راستا پزشکان و پرستاران می‌توانند نقش مهمی در کاهش این اضطراب داشته باشند. ویژگی‌های هر پرستار می‌تواند بر ذهنیت کودک از روند درمان تاثیر گذار باشد.

این ویژگی‌ها می‌تواند رنگ لباس پرستار، نوع برخورد و حتی تن صدای پرستار را شامل شود. کودکان در اولین نگاه به پرستار خود ظاهر او را بررسی می‌کنند. بدیهیست که چهره ای گشاده و خندان در کاهش استرس آن‌ها نقش دارد اما نقش لباس را نیز نمی‌توان نادیده گرفت.

تاثیر رنگ لباس پرستار بر بیماران

تاثیر رنگ لباس پرستار بر بیماران

تاثیر رنگ لباس پرستار بر بیماران

لباس پرستار، اولین وسیله‌ی ارتباط درمانی بین بیمار و پرستار است و پیام‌های مختلفی را از طریق ارتباط غیر کلامی بین آنها منتقل می‌کند. به نظر می‌رسد که کودکان با پرستارانی که لباس‌هایی در رنگ‌های روشن و یا با نقش‌های کارتونی می‌پوشند ارتباط بهتری برقرار می‌کنند. پوشیدن لباس‌هایی مناسب با روحیات بیمار این مفهوم را به ذهن القا می‌کند که پرستار یا پزشک نه تنها برای بهبود حال جسمی بیمار تلاش می‌کند بلکه می‌کوشد تا بیمار از نظر روحی نیز در وضعیت مساعدی قرار بگیرد و همین امر می‌تواند موجب افزایش اعتماد بین کودکان و والدین آن‌ها با پرستاران و پزشکان معالج شده و شکل گیری ارتباطی مثبت و دوطرفه را در جهت بهبود بیماری، بین پزشک و بیمار تسهیل کند، اما تاثیر رنگ لباس‌ها به آرامش کودکان محدود نمی‌شود؛ بلکه پرستار نیز هنگامی که بیمارش در آرامش و اطمینان بیشتری قرار بگیرد، می‌تواند با اعتماد به نفس بیشتری روند درمان را پیش ببرد.

همچنین جالب است بدانید لباس های پزشکان، پرستاران و بطور کلی پرسنل بیمارستان ها و مطب ها دارای یک استاندراد خاصی می باشد که در مقاله رنگ لباس های بیمارستانی را بشناسیم بطور کلی در رابطه با آن پرداخته ایم.

مطالعات نشان داده‌است که پرت کردن حواس کودکان و منحرف کردن توجه آنان از درد و روند ترسناک درمان، می‌تواند نقش موثری در کاهش اضطراب آنان داشته باشد و هرچه حواس بیشتری درگیر کارهای جانبی دیگر شود، این شیوه موثرتر خواهد بود. در بسیاری از کشورهای پیشرفته، محیط بیمارستان و لباس پرستاران‌ بر اساس آخرین یافته‌های روانشناختی برای اطمینان از راحتی روانی بیمار طراحی و ساخته می‌شود.

مطالعات متعددی وجود دارد که تأثیر لباس سفید پزشکان در زمان حضور در کنار بیمار را در مقایسه با لباس شخصی آن‌ها نشان داده است. این مطالعات از سندرمی به نام”سندرم کت سفید” یا “فشار خون کت سفید” خبر می‌دهند که گویای تاثیر منفی لباس سفید رنگ پزشکان، بر آرامش روانی بیماران است.

در راستای اثبات این نظریه، دکتر پاک‌سرشت و همکاران در بیمارستان گلستان اهواز آزمایشی طراحی کردند و طی آن، مطالعه ای بر روی 240 کودک 6 تا 12 ساله انجام داده‌اند. آن‌ها در این ازمایش کودکان را به دو گروه 120 نفره تقسیم کرده و برای پرستاران هر گروه روپوش‌هایی با رنگ‌های متفاوت تهیه کردند. نتایج این آزمایش نشان داد که کودکانی که با پرستارانی در روپوش‌های رنگی ارتباط داشته‌اند سطح استرس پایین‌تری را تجربه کرده‌اند و در میان رنگ‌ها، رنگ صورتی تاثیر بیشتری نسبت به رنگ آبی روشن بر روی کودکان گذاشته‌است.

همچنین جالب است بدانید امروزه نه تنها پزشکان بلکه بیماران بزرگسال و کودک هم دارای یک ست بیمار یا لباس بیمار هستند، همچنین اگر به دنبال خرید بلوز شلوار بیمار و بیمارستانی هستید می توانید از سایت بیوتی سنتر به صورت آنلاین خرید خود را انجام دهید.

کلام آخر

در این مقاله از سایت بیوتی سنتر به بررسی اینکه لباس‌های رنگی شاد می‌توانند پرستاران را کمتر رسمی نشان دهند و محیطی دوستانه برای بیماران ایجاد کنند اشاره کردیم. رنگ‌ها انرژی‌هایی هستند که از طریق امواج منتقل شده و گیرنده‌های نور در شبکیه‌ی چشم این انرژی را به مغز منتقل کرده و آن را تبدیل به احساسات می‌کنند. احساسات مثبت نه تنها باعث کاهش استرس می‎شوند بلکه می‌توانند بهبود حال جسمی بیمار را تسریع کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *