در حال حاضر که بیماری کرونا به طور گسترده ای شایع شده و نیاز به خرید کپسول اکسیژن برای این بیماران افزایش یافته است، ضروری دانستین که مطالبی را در مورد خرید کپسول اکسیژن برای کرونا گردآوری کنیم. در بیماری کرونا بیشتر دستگاه تنفسی فرد دچار مشکل می شود به صورتی که نفس کشیدن برای بیمار بسیار سخت و دوشوار شده و نیاز به استفاده از کپسول اکسیژن می باشد.
سطح اکسیژن یک انسان سالم در حد 97 درصد است که در صورتی که فرد دچار بیماری کرونا شود این مقدار اکسیژن کاهش می یابد و بیمار فقط بوسیله دستگاه اکسیژن قادر به نفس کشیدن است. خرید کپسول اکسیژن تنها مربوط به بیماران کرونایی نیست؛ بلکه این دستگاه در مکان های دیگر نیز کاربرد دارد. البته ما در این مقاله فقط بررسی این دستگاه برای کرونا می پردازیم.
برای بیماران کرونایی از چه کپسول اکسیژن باید استفاده شود؟
معمولا بیماری کرونا با علائمی چون تنگی نفس، سرفه، افزایش ضربان قلب، درد عضلانی و سردرد در فرد ظاهر می شود؛ که نشان دهنده درگیر شدن ریه ها به ویروس است. نتیجه این علائم و پیشروی ویروس سبب کاهش سطح اکسیژن خون می گردد. به طور معمول تعداد افرادی که دچار درگیری ریوی بیش از 50 درصد می شوند فقط حدود 20 درصد است؛ که این بیماران باید در بیمارستان بستری شوند و از کپسول اکیسژن استفاده کنند.
افرادی که ویروس کووید 19 تنها 30تا 40 درصد ریه آن ها را درگیر کرده است باید دوران نقاهت را در منرل و در قرنطینه سپری کنند؛ که این افراد در برخی شرایط ممکن است نیاز به استفاده از دستگاه اکسیژن خانگی داشته باشند. توصیه پزشکان به این گونه بیماران این است که بعد از اینکه مشخص شد مبتلا به کرونا هستند، بهتر است سطح اکسیژن خون خود را اندازه گیری کنند؛ چنانچه درصد اشباع اکسیژن خون آن ها کمتر از 90 درصد بود باید به بیمارستان مراجعه نمایند.
نکته مهمی در مورد بیماران کرونایی که در منزل قرنطینه می شوند این سوال وجود دارد که چه کپسول اکسیژنی برای این نوع بیماران مناسب است؟ در پاسخ باید گفت؛ بسیاری از پزشکان معمولا برای چنین بیمارانی کپسول اکسیژن تجویز نمی کنند؛ پیشنهاد آن ها استفاده از سیستم های اکسیژنساز خانگی است. این دستگاه ها می توانند هوای بیرون را به داخل خود بمکند و گازی با درصد مشخص اکسیژن تولید کنند که مورد استفاده بیمار قرار می گیرد.
میزان استفاده از کپسول اکسیژن برای بیماران کرونایی چقدر می باشد ؟
درگیری ریوی پس از گذشت شش یا هفت روز از ابتلای فرد به کرونا شروع می شود و تا روزهای دهم و زیادهم طول می کشد. این افراد باید بوسیله پالس اکسیمتر سطح اکسیژن خون خود را اندازه گیری کنند و در صورتی که از 90 درصد پایین تر بود حتما به مراکز درمانی مراجعه کنند. استفاده از کپسول اکسیژن خانگی و اکسیژن درمانی می تواند از بستری بیمار و افزایش هزینه ها جلوگیری کند.
به دلیل وجود عواملی نظیر مصرف اشتباه ، پرتی متغیر گاز ، هدررفتگی یا نشتی تجهیزات جانبی متصل به کپسول اکسیژن میزان استفاده از کپسول اکسیژن را برای بیماران کرونایی تعیین کرد. در صورتی که به تشخیص پزشک وضعیت بیماران کرونایی در حالت نرمال باشد نیاز به استفاده از مداوم از کپسول اکسیژن نیست و در مواقعی که سطح اکسیژن خون از مقدار استاندارد پایین تر شد باید کپسول اکسیژن استفاده شود.
میزان استفاده از کپسول اکسیژن برای بیماران کرونایی باید با تجویز و صلاح دید پزشک صورت گیرد و هنگام استفاده از کپسول اکسیژن باید نکات ایمنی مورد توجه قرار گیرند. استفاده خودسرانه از دستگاه اکسیژن برای مبتلایان به کرونا سبب بروز مشکلات عدیده و جبران ناپذیری روی سلامتی دارد و ممکن است بیمار دچار مسمومیت ناشی از دریافت بیش از حد اکسیژن شود.
درجه کپسول اکسیژن برای کرونا چقدر می باشد؟
نحوه استفاده از کپسول اکسیژن بسیار مهم است به خصوص اگر این دستگاه در منزل مورد استفاده قرار گیرد و توسط شخص متخصصی نظارت نشود. ناآگاهی از چگونگی استفاده از دستگاه اکسیژن در خانه ممکن است باعث ایجاد اتفاقات تلخی شود که در برخی موارد غیرقابل جبران هستند. برای اینکه بتوان از این گونه اتفاقات جلوگیری کرد باید راه اندازی ان توسط تکنسین تجهیزات پزشکی صورت گیرد و در مرحله بعد نحوه به کار گیری کپسول اکسیژن به افراد آموزش داده شود.
کپسول اکسیژن از قطعات مختلفی تشکیل شده و دارای تنظیمات خاصی است؛ بنابراین برای استفاده از آن باید آموزش های لازم به مصرف کننده داده شود. برای مثال قطعه مانومتر به منظور اندازه گیری فشار گاز اکسیژن ورودی و خروجی کپسول باید تنظیم شود، از رگولاتور نیز برای تبدیل واحدهای فشار مانومتر به واحد لیتر در دقیقه جریان اکسیژن استفاده می شود و محفظه آب برای مرطوب کردن اکسیژن خروجی قرار داده شده است.
در حقیقت رگولاتور همان درجه کپسول اکسیژن است که برای تنظیم کردن خروج مقدار خاصی از جریان اکسیژن باید عملکرد مطمئنی داشته باشد. در صورتی که رگلاتور به درستی کار نکند کپسول می تواند مقدار زیادی از گاز تحت فشار را به سرعت آزاد کند؛ که خطرات بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
میزان درجه کپسول اکسیژن باید با دستور پزشک تنظیم شود و از تغییر درجه آن به صورت غیر استاندارد خود داری کنید.
معرفی بهترین برندها و کپسول های اکسیژن خانگی، همراه و بیمارستانی
در این قسمت از مقاله قصد داریم مدل های مختلف کپسول های اکسیژن خانگی، همراه و بیمارستانی را به طور مختصر مقایسه کنیم؛ تا خریداران محترم با آگاهی بیشتر بتوانند کپسول اکسیژن مناسبی را انتخاب کنند.
بهترین مارک دستگاه اکسیژن ساز خانگی
1.دستگاه اکسیژن ساز لانگفیان
اکسیژن ساز ۵ لیتری لانگفیان مدل خانگی دارای وزن سبک و صدای کمی است و دارای تاییدیه FDA امریکا می باشد. این مدل در مقایسه با مدل دستگاه اکسیژن ساز JAY-5Q لانگفیان جدیدتر بوده و قیمت بیشتری دارد.
2.دستگاه اکسیژن ساز یوول
در ساخت دستگاه اکسیژن ساز یوول yuwell مدل 8F-5AW از تکنولوژِ کمپرسور آلمان استفاده شده و همانند اکسیژن ساز لانگفیان دارای صدای کم و وزن پایین است. این دستگاه مجهز به کنترل از راه دور است و دارای استاندارد CE اروپا می باشد.
بهترین مارک کپسول اکسیژن همراه
- کپسول اکسیژن همراه 2/5 لیتری آلومینیومی BLUER : از لحاظ وزن و اندازه این مدل کپسول اکسیژن در مقایسه با نوع فولادی خود حدود 40 درصد سبک تر است. این کپسول اکسیژن دارای بدنه آلومینیومی بوده و سطح داخلی آن در برابر خوردگی مقاوم می باشد.
- کپسول اکسیژن همراه 2/5 لیتری فولادی BLUER : کپسول اکسیژن همراه 2/5 لیتری فولادی bluer یکی از کوچک ترین مدل های کپسول اکسیژن همراه می باشد که نسبت به انواع بزرگتر، قابلیت ذخیره میزان اکسیژن کمتری دارد.
- کپسول اکسیژن همراه 2/5 لیتری فولادی OXY HELP : از کاربردهای مهم کپسول اکسیژن همراه 2/5 لیتری فولادی oxy help استفاده از آن در بیرون از منزل است. کپسول اکسیژن همراه مدل oxy help سفید رنگ بوده و به همراه یک مانومتر اکسیژن سرخود، نازل اکسیژن و کیف حمل کپسول اکسیژن به خریدار تحویل داده می شود.
- کپسول اکسیژن همراه آلومینیومی 2/5 لیتری OXY HELP : کپسول اکسیژن همراه 2/5 لیتری آلومینیومی oxy help در مقایسه با نوع فولادی خود دارای وزن کمتری است و قابلیت جابجایی راحت تری دارد. اینمحصول یک کپسول اکسیژن پزشکی نقره ای با شانه ای سبز رنگ است که هنگام خرید به همراه مانومتر اکسیژن سرخود، نازل اکسیژن، فلومتر و کیف حمل تحویل مشتری می گردد.
بهترین برند کپسول اکسیژن بیمارستانی
- اکسیژن ساز 10 لیتری زنیت مد : از ویژگی های این کپسول اکسیژن می توان به فیلتر اکسیژن، آلارم شنیداری، آلارم قطع جریان برق، فلومتر برای تنظیم میزان اکسیژن خروجی بین 0.5 تا 10 لیتر در دقیقه ، آلارم افت خلوص اکسیژن و دارا بودن خلوص سنج لحظه ای اشاره کرد. ظرفیت خروجی این کپسول در مقایسه با مدل دستگاه اکسیژن ساز نایدک Nidek nuvo8 بیشتر است.
- اکسیژن ساز نایدک Nidek nuvo8 : اکسیژن ساز نایدک Nidek nuvo8 محصول کشور امریکا بوده و دارای مشخصاتی چون هشدار فشار بالا و پایین، قطع برق و افت غلظت اکسیژن, ظرفیت خروجی 8 لیتر در دقیقه, عملکرد آرام و بی صدا, فشار خروجی: 20 PSI, دارای تنظیم فلو خروجی بر روی دستگاه است. این کپسول اکسیژن قابلیت استفاده برای دو بیمار به طور همزمان را داد که برای این کار باید یک قطعه جانبی نصب شود؛ که همین ویژگی در مقایسه با مدل اکسیژن ساز 10 لیتری زنیت مد یک مزیت محسوب می شود.
جمع بندی
در این مقاله به معرفی و مقایسه بهترین برندها و مارک های کپسول اکسیژن بیمارستانی، خانگی و همراه پرداختیم و به سوالات مهمی در زمینه نحوه استفاده از کپسول اکسیژن برای بیماران کرونایی پاسخ دادیم.
همچنین در این مقاله اشاره کردیم که برای راه اندازی و استفاده از کپسول اکسیژن باید از متخصص تجهیزات پزشکی کمک گرفت و نکات ایمنی را هنگام استفاده از این دستگاه در منزل مدنظر قرار داد تا از بروز اتفاقات ناگوار جلوگیری شود.
هنگام خرید محصولات و تجهیزات پزشکی حتما از اصل بودن محصول اطمینان حاصل کنید و آن را با دستور پزشک و از مکان های معتبر تهیه کنید.