سیر یکی از مواد غذایی طبیعی است که در طب سنتی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و خواص درمانی زیادی دارد. سیر دارای آلیسین است که برای کاهش فشارخون و کلسترول بالا نیز مفید است. با توجه به مواد موجود در سیر خوردن آن باعث تولید آنژیوتانسین در بدن می شود که برای اتساع رگ ها و آرامش آن ها مفید است. البته سیر خواص درمانی دیگری نیز دارد و می توان از آن به عنوان یک آنتی بیوتیک قوی استفاده کرد. چرا که سیستم ایمنی بدن را بالا می برد و از ابتلا به بیماری هایی نظیر سرماخوردگی آنفولانزا و حتی عفونت های گوارشی جلوگیری می کند. در این نوشتار تمرکز ما روی فایده ها و مضرات سیر برای قلب است. معمولاً افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند و یا گرفتگی عروق دارند، به توصیه پزشک پزشکان سنتی از خواص سیر خام به عنوان دارو استفاده می کنند. سیر باعث جلوگیری از لخته شدن خون می شود و گردش خون را در بدن راحت تر می کند؛ اما ممکن است سیر برای برخی از بیماران قلبی دارای ضرر باشد. به همین جهت بهتر است چنین افرادی قبل از مصرف سیر اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند. سیر برای درمان برخی از بیماری ها مانند دیابت، چربی خون، سرطان سینه و بیماری های قارچی و پوستی تاثیر چندانی ندارد و خواص درمانی آن اثبات نشده است؛ اما استفاده از آن برای درمان بیماری های قلبی مفید است.
حتما بخوانید : درمان فشار خون بالا در بارداری و دوران شیردهی
مضرات سیر برای قلب
ممکن است خوردن سیر عوارضی را برای برخی افراد به دنبال داشته باشد. از جمله این مشکلات، اسهال، حالت تهوع، سوزش معده، سوزش و اگزمای پوستی، سردرد، تعرق و سرگیجه است؛ بنابراین نمی شود برای هر بیماری سیر را تجویز کرد. چرا که ممکن است برای برخی از افراد ضرر داشته باشد. از جمله مضرات سیر برای قلب می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تپش قلب : برخی افراد پس از خوردن سیر تپش قلب می گیرند و تنفس آن ها سخت می شود. بهتر است این افراد از خوردن سیر خودداری کنند.
- سیر موجب خونریزی می شود : از آنجا که سیر از لخته شدن خون و انعقاد آن جلوگیری می کند و گردش خون را راحت تر می کند، بنابراین افرادی که از دارو هایی مانند آسپیرین استفاده می کنند، نباید از سیر استفاده کنند. چرا که خطر خون ریزی برای آن ها ایجاد می شود.
- افت فشار : اگر مبتلا به فشار خون پایین هستید نباید سیر مصرف کنید. سیر باعث افت فشار خون می شود و ممکن است دچار مشکلات بیشتری شوید.
- آسیب های کبدی : سیر سرشار از آنتی اکسیدان است، اما اگر مصرف آن بیش از اندازه باشد ممکن است به کبد آسیب بزند.
- ایجاد بوی بد دهان : یکی از مشکلاتی که باعث می شود افراد از خوردن سیر اجتناب کنند، ایجاد بوی بد دهان است. به همین خاطر بسیاری از افراد علی رغم خواص سرشاری که سیر دارد از خوردن آن خودداری می کنند.
حتما بخوانید : درمان فشار خون پایین در منزل
آیا سیر برای قلب مضر است؟
برای مصرف سیر هم مثل سایر مواد غذایی، باید جانب احتیاط را رعایت کنید. اگر چه تاکنون موارد مهمی از مضرات مصرف سیر دیده نشده، اما بهتر است برای خوردن آن احتیاط کنید. درست است که خوردن سیر برای قلب مفید است، اما برخی افراد نیز به دلیل مشکلات قلبی دارو هایی را مصرف میکنند که ممکن است خوردن سیر با این دارو ها تداخل ایجاد کند و باعث مشکلاتی برای آن ها شود؛ بنابراین اگر با این سوال مواجه شده اید که آیا سیر برای قلب مضر است؟ بهتر است به شما بگوییم که سیر یکی از مواد غذایی است که سیستم ایمنی بدن را بالا می برد و همچنین مانع انعقاد خون در رگ ها می شود؛ اما اگر شما از دارو هایی مانند آسپیرین، وافارین و … برای رقیق شدن خون استفاده می کنید، نباید سیر مصرف کنید. پزشکان سنتی از سیر به عنوان یکی از گیاهان دارویی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کنند و یکی از این موارد درمان بیماری های قلبی عروقی است. البته مصرف سیر کهنه ای که چروک نشده، بهتر از سیر تازه است چرا که مواد موجود سیر کهنه بیشتر جذب بدن می شود.
البته نا گفته نماند که این سیر خام است که مصرف آن برای درمان بیماری ها توصیه می شود. چراکه پس از پخته شدن آلیسین موجود در سیر از بین می رود. شاید شنیده باشید که مصرف سیر خام مانند قرص می تواند از به وجود آمدن بوی بد در دهان جلوگیری کند و در عین حال خواص مفید سیر نیز برای بدنتان استفاده کنید؛ بنابراین میل کردن روزانه دو یا سه حبه سیر برای بدن بسیار مفید است. استفاده از سیر تازه خواص بیشتری دارد و حتماً لازم نیست که آن را بجوید و مصرف کنید. درست است که در هنگام جویدن سیر خورد می شود و آلیسین و سولفور موجود در آن فعال می شود، اما افرادی که با بوی بد سیر مشکل دارند می توانند سیر را به صورت درست قورت بدهند.