مقالات پزشکی

نحوه گرفتن فشار خون با دستگاه دیجیتال مچی + فیلم آموزش قدم به قدم

نحوه گرفتن فشار خون با دستگاه دیجیتال مچی + + فیلم آموزش قدم به قدم

امروزه فشار خون یکی از معضلات عدیده ای است که در جامعه گریبان گیر افراد بسیار است. زندگی ماشینی، کم تحرکی، وراثت و غذاهای ناسالم از جمله دلایل افزایش افراد مبتلا به فشار خون است. برای این که افراد بتوانند راحت تر فشار خون خود را مانیتور کنند و بر اساس آن سبک زندگی خود را تغییر دهند و خود مراقبتی های لازم را انجام دهند، تجهیزات پزشکی از جمله دستگاه فشار سنج به صورت فروان برای افراد قابل دسترسی است. یکی از بهترین دستگاه های فشارسنج، فشارسنج های دیجیتالی است. این فشار سنج ها شامل دو نوع بازویی و مچی است که کار با هر دو نوع این فشار سنج ها بسیار راحت است. در این مطلب ما گام به گام نحوه گرفتن فشار خون با دستگاه دیجیتال مچی را برای شما توضیح می دهیم.

فشارسنج دیجیتالی مچی

فشارسنج دیجیتالی مچی

فشارسنج های دیجیتالی مچی انواع و برند های بسیار مختلفی دارد که هر کدام به نسبت قیمت ویژگی ها و امکانات خاصی دارد. کار با این فشار سنج ها نیاز به اموزش دارد ولی به محض یادگیری چند نکته هر شخصی می تواند با ان فشار خود را بگیرد. این فشار سنج ها برای افراد مسنی که در خانه به تنهایی زندگی می کنند بسیار می تواند مفید باشد. انتخاب یک فشارسنج با کیفیت می تواند از عواملی باشد که شما بتوانید با ان یک فشار دقیق را اندازه گیری کنید.

مراحل اندازه گیری فشار خون

 

  1. آماده سازی شخص: شخصی که قرار است فشار او اندازه گیری شود نیم ساعت قبل از سنجش فشار بهتر است فعالیت شدید نداشته باشد. نوشیدنی کافین دار مصرف نکند و استرس نداشته باشد. 5 دقیقه قبل از اندازه گیری فشار خون بهتر است شخص روی یک صندلی بنشیند و پاها را روی زمین بگذارد یا به پشت دراز بکشد و چند نفس عمیق بکشد. مچ دست برای وصل کردن کاف باید لخت باشد.
  2. ابتدا چسبی که در یک طرف کاف قرار دارد را باز کرده و کاف را به دور بازو ببندید. بستن کاف بسیار مهم است محکم بستن کاف و یا شل بستن کاف باعث می شود در سنجش فشار خون خطا ایجاد شود. شما باید کاف را حدود یک و نیم سانتی متر بالاتر از قوزک و دقیقاً روی سرخرگ ببندید.
  3. دست باید در راستای قلب روی یک تکیه گاه قرار بگیرد تا سنجش فشارخون دقیق انجام شود.
  4. زمانی که از جای کاف و محل دست مطمئن شدید دکمه استارت را بزنید.
  5. بعد از این که شما دکمه استارت را زدید تمامی علائم روی مانیتور باید صفر شود و پس از چند دقیقه دستگاه شروع به کار کند. تا اتمام کار اندازه گیری دست را ثابت نگه دارید. پس از شروع اندازه گیری فشار خون به هیچ وجه صحبت نکنید تا در اندازه گیری فشار خون شما خطایی ایجاد نشود.
  6. بعد از این که اندازه گیری فشار خون شما توسط دستگاه انجام شد شما صدای یک بوق ادامه دار را خواهید شنید. پس از چند ثانیه می توانید اعداد فشار خون خود را بخوانید.

رعایت تک تک نکات به شما کمک خواهد کرد که بتوانید فشار خون دقیق تری را اندازه گیری کنید. نحوه بستن کاف و محل قرار گیری دست در استفاده از فشار سنج های دیجیتالی بسیار مهم است.

خواندن اعداد فشار خون از روی دستگاه فشارسنج دیجیتال مچی

خواندن اعداد فشار خون از روی دستگاه فشارسنج دیجیتال مچی

شما بعد از شنیدن صدای بوق و پایان اندازه گیری فشار خون 3 عدد را به طور معمول روی صفحه نمایش مشاهده خواهید کرد. یک از اعداد فشار سیستول خون شما است، دیگری عدد دیاستل فشار خون و هم چنین ضربان قلب است. عدد خط اول نشان دهند فشار سیستول است. در صورتی که این عدد در رنج 120 تا 129 باشد فشار خون شما نرمال است. فشار دیاستول در خط دوم فشارسنج دیده می شود و این عدد باید همیشه از عدد 80 کمتر باشد. ضربان قلب شما در آخرین خط نمایشگر دیده می شود. در خوانش معمول فشار خون رقم آخر عدد خوانده نمی شود. 120 را 12 می خوانیم. مثلاً دستگاه فشار عدد اول 125 و عدد دوم 70 را نشان می دهد. فشار خون شما 12 روی 7 است. حالا باید بتوانید فشار خون خود را بر اساس بازه های استاندارد تفسیر کنید تا اگر نیاز به درمان باشد به دکتر مراجعه کنید.

سخن پایانی

اگر در خانه افراد مسن یا فردی مبتلا به بیماری خاص دارید بهتر است یک فشارسنج دیجیتال مچی تهیه کنید. این نوع فشارسنج ها بهترین فشار سنج هایی است که می توانید در محیط خانگی از آن ها استفاده کنید. کار با این نوع فشار سنج بسیار راحت است و شما با رعایت چند نکته می توانید فشار را با دقت اندازه گیری کنید و تعدادی از این فشار سنج ها مجهز به گزارش گیر و حافظه ذخیره سازی هستند که برای بیمار می تواند مفید باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *