
بیماری فشار خون به دلایل مختلف و در تمام سنین ممکن است ایجاد شود که در برخی موارد استفاده از روش های پیشگیری و تغییر سبک زندگی خیلی سریع می توان فشار خون را به طور قطعی درمان کرد. زمانی که خون نیروی زیادی به دیواره رگ ها وارد می کند می تواند موجب بروز پرفشاری خون شود. روش ها و راهکارهای بسیاری برای درمان صد در صد فشار خون وجود دارد که با توجه به سطح فشار خون بالا در بیمار و دستور پزشک بهترین روش درمانی را انجام داد. با این مقاله همراه باشید تا راه حل هایی را برای درمان فشار خون برای همیشه معرفی کنیم با به کارگیری این روش ها می توانید در زمان کوتاهی موفق به درمان فشار خون خود شوید.
فشار خون (Blood pressure) چیست؟
فشار خون یکی از علائم حیاتی به شمار می رود و میزان فشاری است که خون در حال حرکت از قلب به سوی اندام ها به دیواره رگ ها وارد می کند. این فشار در قسمت های نزدیک قلب بیشتر است و به تدریج که از قلب دور شده و به اندام ها نزدیک می شود از شدت فشار کاسته می شود. مقدار خونی که قلب پمپاژ می کند و میزان مقاومت خون جاری در سرخرگ ها تعیین کننده سطح فشار خون است. میزان باریکی رگ ها و مقدار پمپاژ خون روی فشار خون تاثیر دارند؛ به طوری که با افزایش پمپاژ بیشتر خون در رگ های باریک تر میزان فشار خون بالاتر می رود. معمولا برای اندازه گیری فشار خون از انواع دستگاه فشار سنج عقربه ای و دیجیتال استفاده می شود. عوارضی که فشار خون بالا ایجاد می کند شامل نارسایی کلیوی، سکته مغزی، آسیب های بینایی، بیماری های قلبی و تصلب شرایین است. با درمان فشار خون به موقع می توان تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
معنی اعداد فشار خون چیست؟
خون توسط قلب از طریق سرخرگ ها به سایر اندام ها می رود که بعد از اندازه گیری فشار خون با دو عدد بیان می شود. برای اینکه بتوانید بهترین روش درمان فشار خون را انتخاب کنید باید بتوانید این اعداد را بخوانید و معنی آن ها را بدانید تا با توجه به آن ها متوجه شوید میزان فشار خون شما در چه سطحی است و آیا نیاز به درمان های تخصصی دارید یا روش های درمانی سنتی و خانگی و تغییر سبک زندگی برای درمان فشار خون برای همیشه جواب می دهد. به عدد بالایی در مانیتور دستگاه فشار سنج فشار خون سیستولیک می گویند که میزان فشار وارد شده به دیواره رگ را در زمان انقباض قلب نشان می دهد. عدد پایینی فشار سنج، فشار خون دیاستولیک گفته می شود که میزان فشار وارده به دیواره سرخرگ در بین هر ضربان قلب یا زمان آزاد شدن عضلات قلب را نشان می دهد.
حتما بخوانید : فشار خون بالا را چگونه پایین بیاوریم؟
روش های رایج برای درمان فشار خون
به طور کلی می توان با تغییر نحوه زندگی و استفاده از داروهای شیمیایی که پزشک تجویز می کند فشار خون را کنترل کرد. برای تغییر سبک زندگی باید فعالیت ها و رفتارهایی را که در ادامه گفته می شود در برنامه زندگی روزانه خود جای دهید.
- جلوگیری از چاقی و انجام اقدامات لازم برای کاهش وزن
- ترک سیگار و سایر دخانیات و عدم مصرف الکل
- داشتن رژیم غذایی سالم شامل مصرف سبزیجات و میوه ها در برنامه روزانه، جایگزین کردن غذاهای کم سدیم و کم چرب به جای مواد غذایی پر سدیم و پر چرب
- انجام ورزش ها و تمرینات هوازی
در کنار انجام این فعالیت ها به صورت مستمر بهتر است برای درمان صد در صد فشار خون به پزشک نیز مراجعه کنید و داروهای مورد نیاز برای درمان فشار خون را مصرف کنید تا بهبودی کامل حاصل شود.
- استفاده از داروهای مهارکننده ACE
- بلوک کننده های گیرنده آنژیوتانسین (ARBS)
- مصرف دیورتیک ها (ادرارآور)
- استفاده از بتابلاکرها
- مصرف مسدود کننده های کانال های کلسیمی
همچنین ما در مقاله ای در سایت بیوتی سنتر لیست داروهای گیاهی پایین آورنده فشار خون برای شما جمع اوری نموده ایم.
درمان صد در صد فشار خون با مصرف دارو
بی شک در حال حاضر مؤثرترین روش برای درمان فشار خون بسیار بالا مصرف داروهایی است که پزشک برای پایین نگه داشتن فشار خون بالای ناشی از وراثت یا بیماری های زمینه ای بیمار تجویز می کند. اما در برخی موارد که فشار خون چندان بالا نیست و دلایل ژنتیکی ندارد و تنها به دلیل سبک زندگی غلط و استرس ناشی از مشکلات روزمره است می توان با انجام ورزش های هوازی و یا مصرف مواد غذایی سالم فشار خون را تا حد طبیعی پایین آورد و نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما در ادامه به معرفی چند داروی مهم که در موارد اورژانسی برای درمان فشار خون به بیرون تجویز می شود می پردازیم:
- نیترو گلیسیرین: قرص زیر زبانی نیترات یکی از داروهای مؤثر برای درمان صد در صد فشار خون به صورت موقت است. داروی نیتروگلیسیرین می تواند در مدت 5 دقیقه فشار خون بالای بیمار را به سطح طبیعی کاهش دهد. این قرص باعث گشادی عروق مغز می شود؛ بنابراین بعد از مصرف آن ممکن است بیمار دچار سردرد شود.
- لازیکس (فروزماید) : این دارو کاهش دهنده فشار خون وریدی است و باید به بدن بیمار تزریق شود تا فشار خون کاهش یابد. دارو لازیکس (فروزماید) در مدت ده دقیقه بعد از تزریق باعث پایین آمدن فشار خون بیمار می شود.
- کاپتوپریل :این دارو از طریق مخاط دهان جذب بدن شده و برای درمان فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد. طبق دستور پزشک بیماران دارای فشار خون باید هنگام افزایش بیش از حد فشار خون باید دوز ۲۵ یا ۵۰ داروی کاپتوپریل که به صورت جویدنی است را در هان بگذارند و بجوند در نتیجه فشار خون بالا کاهش می یابد.
نکاتی برای پیشگیری و درمان فشار خون برای همیشه
اگر می خواهید برای همیشه فشار خون خود را درمان کنید و از افزایش فشار خون بالا جلوگیری نمایید باید نکاتی را در برنامه غذایی و نحوه زندگی خود رعایت کنید. در ادامه به صورت تیتروار اصول مربوط به درمان فشار خون را بیان می کنیم:
- کنترل وزن با انجام فعالیت های بدنی مناسب؛ کاهش حتی یک کیلوگرم از وزن بدن می تواند تاثیر چشمگیری روی کاهش فشار خون داشته باشد.
- برای مبارزه و پیشگیری از فشار خون می توان هر روز به طور منظم 30 دقیقه از زمان خود را به انجام ورزش و تحرکات بدنی اختصاص دهید.
- اجتناب از مصرف مواد خوراکی و غذایی پر چرب و شیرین و دارای مقدار زیادی نمک
- استفاده از برنامه غذایی سرشار از مواد غذایی و خوراکی سالم مثل لبنیات کم چرب، میوه و سبزیجات، خشکبار و دانه های سبوس دار
- پرهیز از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی
- باید هر فرد بالای 30 سال حداقل هر شش ماه یک بار فشار خون را اندازه بگیرد.
- انجام غربالگری منظم فشار خون برای زنان باردار؛ این افراد باید برای اندازه گیری فشار خون به پایگاه های بهداشتی مراجعه کنند تا در صورت داشتن فشار خون بالا به موقع آن را کنترل و درمان کنند تا از آسیب به جنین جلوگیری شود.
- کنترل مرتب فشار خون در خانم هایی که از قرص ها و داروهای ضد بارداری مصرف می کنند.
- درمان صد در صد فشار خون با اجتناب از خوردن غذاهای گوشتی فرآوری و کنسرو شده مثل سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت و برگرها.
- مصرف در حد اعتدال مواد کافئین دار مثل شکلات، قهوه، چای و نوشابه؛ زیرا این نوشیدنی ها سرشار از کافئین هستند و مصرف بیش از اندازه ها باعث افزایش فشار خون می شود.
- استفاده نکردن چند باره از روغن آشپزی برای پخت مواد غذایی و اجتناب از مصرف غذاهای سرخ کردنی
- پرهیز از مصرف غذاهایی که طول پخت طولانی دارند یا با درجه حرارت بالا تهیه می شوند
- جایگزین کردن گوشت های سفید به جای گوشت قرمز یکی از راهکارهای پیشگیری و درمان فشار خون است.
- استرس و عصبانیت به سرعت می تواند فشار خون را بالا ببرد؛ بنابراین به منظور درمان فشار خون برای همیشه باید استرس را کنترل کرد.
- کار کردن مداوم در شبانه روز و عدم استراحت کافی یکی از عوامل مهم در افزایش فشار خون است؛ از این رو برای داشتن فشار خون طبیعی و سالم باید بین کار و استراحت تعادل ایجاد نمود.
- گنجاندن برنامه ورزشی منظم مثل پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا حداقل 3 بار در هفته به مدت 30 دقیقه می تواند بهتری روش پیشگیری و درمان فشار خون برای همیشه باشد.
حتما بخوانید : انواع دستگاه فشار خون به همراه میزان دقت، مزایا و معایب + بازه قیمت
درمان فشار خون برای همیشه با طب سنتی
طبق نظرات در طب سنتی فشار خون می تواند ناشی از بلغم و دم باشد. به طوری که زمانی که در بدن صفرا کاهش می یابد خونرسانی در بدن با اختلال مواجه می شود؛ بنابراین برای پیشگیری و درمان فشار خون بایستی همیشه صفرا در بدن در حد طبیعی باشد. برای این کار می توانید از روش های طبیعی و سنتی برای کنترل و درمان فشار خون با مشورت پزشک استفاده کنید.
امروزه علاوه بر درمان های دارویی، درمان فشار خون به طور گسترده از طریق طب سنتی اسلامی انجام می شود. بسیاری از افراد به جای مصرف داروهای شیمیایی که با ممکن است بیمار را با عوارض بسیار بدی مواجه کند ترجیح می دهند برای درمان فشار خون از طب سنتی و داروهای گیاهی مطمئن استفاده کنند. از جمله گیاهان دارویی که برای درمان صد در صد فشار خون از سوی کارشناسان متخصص طب سنتی توصیه می شود می توان به سیر، لوبیا سبز ، لوبیا سیاه، گیاه پنجه گربه، آب کرفس، زالزالک، عصاره قهوه، گیلاس، روغن کنجد، ریشهٔ زنجبیل، پلانتاگو هندی، عصاره پوست کاج، گل شقایق، روسلل، رب گوجه فرنگی، چای، به خصوص چای سبز و چای اولانگ و پوست دختر چتری اشاره کرد.
در صورتی که این مواد خوراکی به صورت صحیح در برنامه غذایی و روزانه بیمار گنجانده شود می تواند تا میزان زیادی فشار خون را درمان کند. دقت کنید که اگر می خواهید هم زمان با داروهای شیمیایی از این گیاهان دارویی نیز استفاده کنید برای جلوگیری از هر گونه مشکل باید با پزشک خود مشورت نمایید. در حال حاضر مطالعات بیشتری روی انواع گیاهان دارویی مختلف توسط دانشمندان انجام شده که به تولید انواع داروهای گیاهی به شکل صنعتی منتهی شده است. به طوری که بیشتر داروهایی که به صورت شربت پزشک برای بیمار تجویز می کند شامل عصاره ها و اسانس گیاهان دارویی است.
مصرف عرقیات برای درمان فشار خون
اگر می خواهید راهکار درستی را برای درمان فشار خون برای همیشه انتخاب کنید، مصرف عرقیات گیاهی می تواند بهترین و بی خطرترین روش باشد. در ادامه به نحوه مصرف چند نوع عرق گیاهی برای درمان صد در صد فشار خون می پردازیم.
- عرق شیرین بیان: عرقی که از گیاه شیرین بیان بدست می آید که داروی مؤثر برای کاهش فشار خون بالا است. همچنین بعضی از شرکت های دارو سازی از این گیاه و عرق آن برای تولید داورهای گیاهی پایین آورنده فشار خون استفاده کرده اند. برای درمان فشار خون باید به صورت روزانه یک لیوان از عرق شیرین بیان در صبح ناشتا مصرف شود. عرق شیرین بیان در طولانی مدت می تواند فشار خون را درمان کند.
- عرق بیدمشک: عرق بید مشک برای درمان فشار خون یک روش سنتی قطعی است و بیشترین اثرگذاری مثبت را روی سیستم قلب و عروق دارد؛ بنابراین می تواند روی فشار خون جاری در سرخرگ ها تأثیر گذاشته و باعث کاهش فشار خون شود. درمان فشار خون با عرق بید مشک به صورت غیر مستقیم است؛ به این معنی که با مصرف آن فرد آرامش لازم را بدست می آورد و از فشارخون عصبی جلوگیری می شود.
حتما بخوانید : چه چیزی فشار خون را بالا میبرد؟
جمع بندی
فشار خون یک بیماری بدون نشانه و خطرناک است که فقط با اندازه گیری فشار خون به صورت منظم قابل تشخیص است. در این مقاله به صورت گسترده روش های درمان صد در صد فشار خون را بیان کردیم. این راهکارها هم روش های پزشکی، سنتی و تغییر سبک زندگی را در بر می گیرد. هر فرد برای اینکه بتواند فشار خون خود را در شرایط مختلف در حد نرمال نگه دارد باید روش های صحیحی را طبق نظر پزشک دنبال کند. ما در مقاله درمان صد در صد فشار خون برای همیشه تمام نکات مربوط به تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی سالم را برای داشتن فشار خون پایین معرفی کردیم.
- iranseonet
- اردیبهشت 22, 1401
- 444 بازدید