مقالات پزشکی

خطرات کپسول اکسیژن؛ راه های تشخصی و تست سالم بودن قبل از انفجار

خطرات کپسول اکسیژن؛ راه های تشخصی و تست سالم بودن قبل از انفجار

امروزه دنیای پزشکی پر شده است از تجهیزات و وسایلی که به کمک آن ها می توان به بیماران مختلف کمک کرد تا به زندگی خودشان ادامه دهند. از جمله مهمترین وسایلی که برای بیماران به خصوص بیماران ریوی و تنفسی کاربرد دارد، کپسول اکسیژن است. کپسول های اکسیژن همچنین در کارگاه ها برای جوشکاری نیز کاربرد دارند. اما اگر این دستگاه را در خانه دارید، باید بدانید که کار کردن با آن نیازمند دانش و تخصص است. ما در این مقله قصد داریم تا در خصوص خطرات کپسول اکسیژن، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

آشنایی با کپسول اکسیژن

آشنایی با کپسول اکسیژن

آشنایی با کپسول اکسیژن

کسپول محفظه ایست که گاز اکسیژن را به صورت فشرده شده درون آن قرار می دهند. این وسیله، یکی از مهمترین تجهیزات پزشکی است که می توان آن را به وفور در بیمارستان ها، مراکز درمانی و حتی در منازل بیماران مشاهده کرد. اکسیژن در دسته گازهای اشتعال پذیر قرار می گیرد و در هنگام نگهداری از کپسول آن و شارژ کپسول اکسیژن، جوانب احتیاط را رعایت کرد. باید بدانید که استفاده از چنین کپسول هایی خطرات خاص خودش را به همراه دارد.

خطرات کپسول اکسیژن چیست؟

خطرات کپسول اکسیژن

خطرات کپسول اکسیژن

همانطور که در قسمت قبل نیز به این نکته اشاره شد، اکسیژن جز گازهای خطرناک و اشتعال پذیر است. این گاز به سرعت وارد واکنش شده و منفجر خواهد شد. پس اگر بخواهیم در خصوص خطرات کپسول اکسیژن صحبت کنیم، باید به انفجار و نشتی اکسیژن اشاره کرد. در صورتی که کپسول شما دچار کوچکترین نشستی اکسیژن باشد، با یک جرقه جزئی، احتمال انفجار کپسول اکسیژن وجود دارد. همچنین باید مراقب بود تا کپسول در جای خشک و به دور از هرگونه روغنی نگهداری شود.

یکی از مهمترین خطرات کپسول اکسیژن، نداشن رنگ و بو و حتی مزه است. به همین دلیل تشخیص نشتی این گاز کار سختی است. از این رو باید حتما در زمان استفاده از کپسول های اکسیژن، نکات ایمنی را رعایت کنید. در کنار این موارد، در هنگام نصب و جابجایی کپسول باید دقت کرد تا مبادا ضربه ای ناگهانی و مهلک به آن وارد شود. همچنین بعد از استفاده از این کپسول، باید از محکم بودن اتصالات آن مطمئن شوید. با رعایت چند نکته ساده می توان از به سادگی خطرات این مدل از کپسول ها را از بین برد.

راه های تست و تشخیص سالم بودن کپسول اکسیژن پزشکی در خانه

راه های تست و تشخیص سالم بودن کپسول اکسیژن پزشکی در خانه

راه های تست و تشخیص سالم بودن کپسول اکسیژن پزشکی در خانه

با توجه به مطالب قبل متوجه شدید که کپسول اکسیژن می تواند خطرات مختلفی را برای شما به همراه داشته باشد. برای اینکه از بروز خطرات کپسول اکسیژن جلوگیری کنیم، باید با راه های تست و تشخیص سالم بودن کپسول، آشنایی داشته باشیم. یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین این راه ها توجه به شکل ظاهری کپسول است. کپسول شما نیابد جای خوردگی و یا ضربه داشته باشد. در این صورت باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید؛ زیرا از همین نقطه می تواند نشتی اکسیژن رخ دهد و مشکل ساز شود.

البته باید بدانید که گاز اکسیژن، رنگ، بو و مزه ای ندارد. پس شاید بپرسید که چگونه می توان متوجه شد که کپسول سالم است یا خیر؟ برای اینکه از صحت و سلامت کپسول پزشکی خود در خانه اطمینان کسب کنید، می توانید از محلول کف و صابون یا مایع ظرفشویی استفاده کنید. برای این کار در یک ظرف مقداری آب ریخته و به کمک صابون و یا مایع ظرفشویی، کف ایجاد کنید. حال کافی است تا اسفنج را در کف فرو برده و بر روی کپسول بکشید. حتما این کف را بر روی سیلندر کپسول نیز بمالید.

بدین صورت می توانید به سادگی از سالم بودن کپسول در خانه اطمینان کسب کنید. اما در نهایت فراموش نکنید که پیشگیری بهتر از درمان است. سعی کنید در همان ابتدا کپسول هایی را که از سالم بودن آن اطمینان دارید، خریداری کنید تا از خطظرات کپسول اکسیژن نیز در امان بمانید.

علت انفجار کپسول اکسیژن چه می تواند باشد؟

علت انفجار کپسول اکسیژن چه می تواند باشد؟

علت انفجار کپسول اکسیژن چه می تواند باشد؟

در این کپسول ها، اکسیژن با فشار بالا درون سیلندر تزریق می شود. پس می توان به سادگی متوجه شد که اصلی ترین دلیل انفجار کپسول اکسیژن، ضعف و یا وجود مشکل در سیلندر یا بدنه کپسول است. درواقع همین انفجار یکی از مهمترین خطرات کپسول اکسیژن است. ما در زیر به مهمترین عوامل انفجار کپسول های اکسیژن اشاره خواهیم کرد:

  • عدم رعایت نکات ایمنی
  • به کار بردن موادی که با اکسیژن سازگاری ندارند
  • استفاده نادرست از تجهیزات اکسیژن
  • بالا رفتن غلظت اکسیژن در محیط
  • استعمال دخانیات در نزدیکی کپسول های اکسیژن
  • وجود نشتی در بدنه یا سیلندر
  • عدم دقت در بستن سیلندر بعد از استفاده

تفاوت کپسول هوا و اکسیژن

تفاوت کپسول هوا و اکسیژن

تفاوت کپسول هوا و اکسیژن

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که چه تفاوتی بین کپسول های هوا و کپسول های اکسیژن وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت که کپسول های هوا نیز محلی برای ذخیره و نگهداری انواع گازهای مختلف هستند. همچنین از کپسول هوا برای شارژ و پر کردن سایر کپسول ها نیز استفاده می شود. یکی از انواع کپسول هایی که به کمک کپسول هوا شارژ می شود، کپسول اکسیژن است.

در نهایت می توان به سادگی متوجه شد که به صورت عامیانه فرقی بین این دو کپسول وجود نداشته و به کپسول هوا، کپسول اکسیژن نیز گفته می شود.

نحوه تشخیص کپسول اکسیژن از کپسول ازت

نحوه تشخیص کپسول اکسیژن از کپسول ازت

نحوه تشخیص کپسول اکسیژن از کپسول ازت

در کنار کپسول اکسیژن که برای جوشکاری استفاده می شود، کپسول دیگری با نام کپسول ازت وجود دارد. از کپسول ازت برای شستشو و نشت یابی و از اکسیژن برای انجام عملیات جوشکاری استفاده می کنند. اما شما به هیچ عنوان نباید در تشخیص این دو کپسول از یکدیگر اشتباه کنید! می توان این تشخیص اشتباه را به عنوان یکی از خطرات کپسول اکسیژن معرفی کرد.

برای اینکه کپسول ازت را از کپسول اکسیژن تشخیص دهید، نیاز است که از یک سیگار روشن استفاده کنید. اما مراقب باشید. سیگار را باید از قسمت فیلتر به دهانه خروجی کپسول نزدیک کنید، اما نه بیش از اندازه. حال اگر شعله سیگار خاموش شد، نوع گاز موجود در کپسول، ازت است ولی اگر سیگار شعله ور گردید، کپسول ما، کپسول اکسیژن است.

نتیجه گیری

کپسول های اکسیژن کاربرد بسیار زیادی در زندگی روزمره ما دارند. از مهمترین این کاربردها می توان به استفاده پزشکی برای بیماران و استفاده از آن برای جوشکاری اشاره کرد. البته در زمان استفاده از این دستگاه ها باید جوانب احتیاط را رعایت کنیم. گاز اکسیژن به شدت فعال و خطرناک است و در صورت نشتی می تواند منفجر شود. یکی از خطرات کپسول های اکسیژن، همین قدرت انفجار بالای آن هاست. اما در صورتی که نکات ایمنی کار با این دستگاه ها را رعایت کنید، جای هیچگونه نگرانی نخواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *