همانطور که اکثر شما ها دیده اید، در بیمارستان ها انواع و اقسام لباس ها با رنگ های مختلف سفید، سبز، صورتی و… در تن پرسنل بیمارستان و همچنین بیمار ها دیده می شود.
قبل از هر چیزی، برای شما آرزوی تندرستی می کنیم و امیدواریم که برایتان پیش نیاید که به بیمارستان مراجعه کنید. اما این یک واقعیت است که خیلی از انسان ها درگیر بیمارستان و بیماری هستند. از این رو اگر بدانیم که چه رنگ لباسی مناسب چه سمتی در بیمارستان است و با توجه به نشان شناسایی، آن افراد را بهتر شناخته و ارتباط با آن ها راحت تر صورت می گیرد.
در این مقاله قصد داریم شما را با انواع این لباس ها آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.
بیوتی سنتر تخصصی ترین مرکز فروش تجهیزات پزشکی
انواع لباس های مورد مصرف در بیمارستان ها
افراد در بیمارستان ها، در واحد ها و بخش های مختلفی دارای وظایف و مسئولیت های متفاوتی هستند و از آن جایی که تعداد آن ها زیاد است، برای برقراری ارتباط راحت بین پرسنل و همچنین ارتباط بین پرسنل و بیمار، نیاز است که تشخیص آنان به راحتی صورت گیرد که این کار توسط رنگ لباس ها انجام گرفته است.
البته نکته قابل مطرح این است که هر بیمارستانی معمولا لباس هایی با کد رنگی مخصوص به خود دارد و به عنوان مثال همه ی پرستار های کشور از یک کد رنگی استفاده نمی کنند.
در تعداد اندکی بیمارستان، کارمندان و پرسنل از لباس های مخصوص به خود استفاده نمی کنند و در واقع بیمارستان آن ها را مجبور به پوشیدن این لباس ها نمی کند و این موضوع باعث اذیت شدن پزشکان و بیماران در تشخیص افراد می شود.
حتما بخوانید : معرفی 30 مدل روپوش پزشکی زنانه و مردانه شیک و زیبا
در ادامه تعدادی از این لباس ها را برایتان نام برده و درباره شان اندکی توضیح می دهیم:
رنگ لباس بیماران
معمولا لباس بیماران برای آقایان، رنگ آبی روشن و برای خانم ها، رنگ صورتی به کار برده می شود. برای تهیه لباس بیمار، معمولا از پارچه های با وزن یا به عبارتی گرماژ سبک استفاده می شود تا مریض در آن احساس راحتی کند و بهتر است که جنس آن تترون یا ترگال باشد.
رنگ لباس پزشکان
رنگ روپوش پزشکان معمولا سفید است. در انتخاب این رنگ بسیاری از موارد در نظر گرفته شده شده است و روان شناسی این رنگ مورد نظر قرار گرفته است.
از آن جایی که رنگ سفید نشان دهنده صفات انسان پسندانه ای از جمله خلوص، پاکی، کمال و … است و این صفات به انسان آرامش می دهند، این رنگ برای لباس پرزشکان مورد استفاده قرار گرفته است. بیماران همیشه نیاز به آرامش دارند و دیدن پزشکان در این لباس به آن ها آرامش و اعتماد می دهد.
لباس های پزشکان در دو نوع یک تیکه به صورت روپوش یا دو تیکه یه صورت روپوش و شلوار تولید می شود. این لباس ها باید دارای کیفیت بالا باشند و اتوکردن آن ها راحت باشد. همچنین در شست و شو به راحتی تمیز شوند.
معمولا جنس به کار برده شده در این لباسها، پلی استر و یا پنبه می باشد.
حتما بخوانید : مدل لباس تکنسین اتاق عمل، پرسنل اتاق عمل و بخش ها
رتگ لباس تکنسین اتاق عمل
در اتاق عمل معمولا لباس جراحان یا همان گان اتاق عمل به دو صورت چند بار مصرف و یک بار مصرف تولید می شود.
لباس اتاق عمل معمولا به رنگ های سبز، آبی کم رنگ و یا خاکستری تولید می شود. علت انتخاب این رنگ برای این بخش از بیمارستان، این است که این رنگ ها کمتر باعث خستگی چشم می شوند. همچنین باعث تقویت دید چشم جراح می شود و به او در تشخیص رنگ قرمز از جمله احشای خون آلود
کمک می کند و در واقع باعث بالا رفتن تمرکز او می شود. رنگ لباس های اتاق عمل باید به گونه ای باشد که افراد استریل به راحتی از افراد غیر استریل قابل تشخیص باشند.
معمولا گان های یکبار مصرف از پارچه های اسپان باند تولید می شوند اما گان های چندبار مصرف از پنبه، ویسکوز مخلوط و پلی استر تهیه می شوند.
از دیگر نکات مهم، در رنگ لباس جراح، ضد آب بودن آن است. این لباس نباید در اثر شست و شو تغییر رنگ دهد.
در اتاق عمل یک گان مخصوص هم برای بیمار در نظر گرفته شده است. این گان با توجه به بخش های مختلف دارای رنگ و مدل های متفاوتی است.
رنگ لباس پرسنل بیمارستان
معمولا پرسنل اداری و بخش پذیرش بیمارستان از فرم های اداری استفاده می کنند. فرم اداری برای خانوم ها، مانتو و شلوار است و برای آقایان از پیراهن و شلوار استفاده می شود.
لباس خدمات
پرسنل خدماتی بیمارستان نیز مانند سایر دسته های شغلی بیمارستان، دارای لباس های مخصوص به خود هستند.
لباس این افراد به دلیل ارتباطشان به انواع زباله های بیمارستانی و شست و شوی زیاد با مواد ضد عفونی کننده، باید داری کیفیت بالایی باشد و خاصیت ضد آب ژاولی را دارا باشد تا رنگ آن در اثر شست و شو از بین نرود.
بهتر است افرادی که در این شغل مشغول هستند، از روپوشی با جنس یک بار مصرف استفاده کنند تا به راحتی آن را تعویض کنند.
لباس نیروی خدماتی بیمارستان معمولا مقداری راحت و باز تر تهیه می شود تا شخص در آن احساس راحتی کند. همچنین وزن این لباس سبک در نظر گرفته می شود.
حتما بخوانید : معرفی بهترین روپوش دندانپزشکی زنانه و مردانه (مدل دار و شیک)
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم موارد مهم در انتخاب لباس های بیمارستانی را مطرح کنیم و شما عزیزان را با انواع آن آشنا کنیم. در خلاصه این مطالب می توان گفت نکته مهم این است که رنگ و نوع لباس، متناسب با شغل اشخاص انتخاب شود. امید است این مطالب مفید فایده واقع شده باشند. همچنین شما عزیزان می توانید برای خرید تجهیزات و لوازم پزشکی اعم از خرید انواع دستکش پزشکی ، دستگاه اکسیژن ساز ، کپسول اکسیژن و… به صورت مستقیم از سایت بیوتی سنتر اقدام فرمایید و از انواع لباس بیمارستانی با بهترین قیمت و کیفیت دیدن فرمایید.
عکس هر مدل لباس با بخش مربوطه میذاشتی
😑