فشار خون هیچ نشانه خاصی ندارد و شما باید به صورت مرتب فشار خون خود را چک نمایید. برای چک کردن فشار خون حتما لازم نیست به کلینیک خاصی مراجه کنید و فقط کافیست یک دستگاه فشار سنج برای خود تهیه نمایید. اگر این سوال برایتان پیش آمده که چگونه با دستگاه فشار سنج کار کنیم، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید!
فشار خون چیست؟
فشار خون یکی از مهم ترین علائم حیاتی در بدن انسان می باشد. با هربار ضربان قلب، خون حاوی اکسیژن و مواد مغذی به تمام قسمت های بدن پمپاژ می شود. این خون در زمان پمپاژ شدن به دیواره سرخرگ ها فشار می آورد و منظور از فشار خون هم دقیقا همین اتفاق است.
با توجه به این تفاسیر، بیماری فشار خون در افراد هم از مشکل در سرخرگ ها نشات می گیرد. در واقع زمانی که سرخرگ ها به دلایل مختلفی استحکام و قابلیت ارتجاعی خود را از دست بدهند، خون به سختی در رگ ها جریان پیدا می کند و درچنین حالتی گفته می شود که فرد به فشار خون بالا دچار شده است.
کسانی که به بیماری فشار خون بالا دچار هستند حتما باید به طور مرتب فشار خون خود را اندازه بگیرند. برای اینکار از دستگاه های فشار سنج استفاده می شود. فشار سنج هایی که در داخل ایران استفاده می شوند از نوع انالوگ یا عقربه ای هستند. در بخش های بعدی به شما آموزش می دهیم که چگونه با دستگاه فشار سنج کار کنیم. در این صورت اگر خود یا عزیزانتان با بیماری فشار خون درگیر باشید می توانید به طور مرتب فشار خون خود را بررسی نمایید.
حتما بخوانید : مضرات گرفتن فشار خون زیاد و پشت سر هم
روش استفاده از دستگاه فشار خون
کار کردن با دستگاه فشار سنج سخت نیست و شما به راحتی می توانید این کار را در منزل انجام دهید. اگر از خود می پرسید چگونه با دستگاه فشار سنج کار کنیم، کافیست مراحل زیر را دنبال نمایید:
در ابتدا فرد باید دراز بکشد و یا اگر در حالت نشسته قرار دارد، به یک تکیه گاه تکیه دهد.
سپس فرد باید دست خود را روی یک میز یا تخت قرار داده و استینش را کاملا بالا بزند. بهتر است فشار خون از دست راست گرفته شود.
در این مرحله باید بازوبند مخصوص به گونه ای که نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل به دور بازوی فرد بسته شود.
لبه پایینی بازوبند باید حدود 2 سانت بالاتر از چین ارنج قرار بگیرد و دو لوله پلاستیکی آن هم باید در دو طرف سرخرگ بازویی قرار بگیرند.
در صورت استفاده از فشار سنج جیوه ای، ستون جیوه باید به صورت عمودی در مقابل چشم شما قرار گرفته و پیچ مخزن جیوه باز شود.
سطح جیوه یا عقربه زمانی که فشاری روی آن وارد نشده باید صفر باشد.
سپس باید گوشی را روی گوش قرار داده و دیافراگم را روی سرخرگ بازو و بین دو لوله پلاستیکی قرار دهید.
پیج پمپ را بسته و بازوبند را باد کنید که عقربه یا جیوه حدودا به عدد 20 برسد.
در این مرحله پیج را باز کنید و به محض شنیدن اولین صدا، عدد نمایش داده شده را به ذهن بسپارید. این عدد فشار سیستولیک است (فشاری که جریان خون بعد از انقباضات قلب به دیواره سرخرگ وارد می کند). به اهستگی فشار را پایین بیاورید و زمانی که دیگر صدایی به گوش نرسید عدد نشان داده شده که همان فشار دیاستولیک است را به ذهن بسپارید (فشاری که جریان خون در زمان استراحت قلب بین انقباضات به دیواره های سرخرگ وارد می کند).
چه مواردی روی فشار خون تاثیر می گذارند؟
توجه داشته باشید که برخی از عوامل می توانند به صورت موقتی روی فشار خون افراد تاثیر بگذارند و میزان فشار خون را به صورت کاذبی بالا نشان دهند. این عوامل عبارتند از:
- استرس
- سرد تر شدن دمای هوا
- پر و سنگین بودن معده
- استعمال سیگار
- پر بودن مثانه
- انجام فعالیت های ورزشی
- مصرف نوشیدنی های حاوی الکل و کافئین
- مصرف برخی از داروهای خاص
- و…
- بنابراین بهتر است حدود یک ساعت قبل از اندازه گیری فشار خون از عوامل عنوان شده خودداری کنید تا دستگاه بتواند فشار خون شما را به صورت کاملا دقیقی اندازه گیری کند.
حتما بخوانید : نحوه خواندن فشار خون با دستگاه عقربه ای و دیجیتال
امیدواریم از مطالعه مطب چگونه با دستگاه فشار سنج کار کنیم در سایت بوتی سنتر استفاده لازم را برده باشید. مجموعه بیوتی سنتر با بیش از 10 سال فعالیت موفق در زمینه تامین و فروش کالهای پزشکی اعم از انواع دسنگاه های فشار سنچ ، دستگاه اکسیژن ساز ، کپسول اکسیژن و صندلی آرایشگاهی و… توانسته بخش عظیمی از صنعت پزشکی ایران را دستخوش تغییرات نماید. همچنین شما می توانید برای خریدی ارزان و باکیفیت بدون واسطه از طریق سایت بیوتی سنتر اقدام به ثبت سفارشات خود نمایید.