مقالات پزشکی

چه دستگاه اکسیژن سازی بخریم؟ راهنمای خرید دستگاه تولید اکسیژن حرفه‌ای و عالی

چه دستگاه اکسیژن سازی بخریم؟ راهنمای خرید دستگاه تولید اکسیژن حرفه‌ای و عالی

بدون شک نفس کشیدن یکی از بزرگترین نعمت‌هایی است که خداوند در اختیار انسان قرار داده و این نعمت حیاتی به سلامتی ریه‌ها بستگی دارد. درواقع انسان با ریه اکسیژن هوا را می‌گیرد و آن را وارد گردش خون می‌کند. اما در این میان افرادی نیز هستند که از این نعمت ارزشمند محروم هستند و دچار مشکلات و آسیب‌های ریوی می‌شوند. حال این دست از افراد برای آنکه اکسیژن موردنیاز خود را دریافت کنند، به دستگاه اکسیژن ساز نیاز دارند و دائم با این سوال که چه دستگاه اکسیژن سازی بخریم مواجه هستند. از همین رو در ادامه مقاله به‌طور کامل به این دستگاه و تمام موضوعات مربوط به آن می‌پردازیم تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن ساز چیست؟

دستگاه اکسیژن ساز یک دستگاه الکتریکی است که می‌تواند اکسیژن خالص را از هوا برای تنفس مصنوعی جدا کند، بنابراین دیگر نیازی به خرید کپسول اکسیژن و پر کردن دائم آن نیست. به این ترتیب می‌توان گفت دستگاه اکسیژن ساز برای افرادی که به‌دلیل مشکلات ریوی قادر به نفس کشیدن طبیعی نیستند، مناسب است و از آنجایی که می‌توان برای آن برنامه خاموش و روشن شدن تنظیم کرد، یک انتخاب مناسب خواهد بود.

انواع دستگاه اکسیژن ساز

انواع دستگاه اکسیژن ساز

انواع دستگاه اکسیژن ساز

اگر برایتان سوال پیش آمده که چه دستگاه اکسیژن سازی بخریم، باید بدانید که دستگاه‌های اکسیژن ساز انواع مختلفی دارند، اما به‌طورکلی می‌توان آن‌ها را به دو دسته اکسیژن سازهای پرتابل و اکسیژن سازهای مبله ایستاه تقسیم کرد. در ادامه با هر یک از این دسته‌ها و کارایی‌هایی که برای آن‌ها درنظر گرفته شده است می‌پردازیم.

دستگاه اکسیژن ساز پرتابل

دستگاه اکسیژن ساز پرتابل

دستگاه اکسیژن ساز پرتابل

اکسیژن ساز پرتابل یا قابل حمل، نسبت به نوع مبله ایستاده وزن کمتر و اندازه‌ی کوچکتری دارد، به‌همین دلیل شرایط حمل‌ونقل آن نیز آسان است. به این ترتیب اگر بیمار شما هم در خانه و هم بیرون از خانه تردد دارد نوع پرتابل انتخاب مناسبی خواهد بود، زیرا بیمار می‌تواند با استفاده از کیف چرخ‌دار و مخصوص دستگاه، آن را در محیط بیرون از خانه نیز به‌سادگی حمل کند. همچنین باید متذکر شد که این مدل از دستگاه علاوه‌بر کیف، باتری و شارژ مخصوص فندکی ماشین نیز دارد و به‌همین دلیل می‌توان با استفاده از آن میزان اکسیژن بیمار را هنگام مسافرت و تردد بیرون از منزل تنظیم نگه داشت.

دستگاه اکسیژن ساز مبله ایستاده

دستگاه اکسیژن ساز مبله ایستاده

دستگاه اکسیژن ساز مبله ایستاده

این دستگاه که با نام اکسیژن ساز خانگی نیز شناخته می‌شود، با برق شهری کار می‌کند و به همین دلیل نمی‌توان از آن در محیطی به غیر از خانه که به برق شهری دسترسی دارد استفاده کرد. حال اگر فرد موردنظر شما تردد زیادی در محیط بیرون ندارد و بیشتر زمان خود را در محیط خانه می‌گذارد اکسیژن ساز مبله ایستاده گزینه مناسبی به‌نظر می‌رسد. همچنین باید گفت که جای نگرانی بابت حمل این دستگاه در محیط خانه نیز وجود ندارد، زیرا اکسیژن سازهای خانگی معمولا 14 الی 28 کیلوگرم وزن دارند و از آنجایی که شرکت‌های سازنده برای این مدل دستگاه‌ چرخ‌هایی را تعبیه کرده‌اند، مشکلی در حمل و نقل پیش نخواهد آمد.

دستگاه اکسیژن ساز بی‌صدا

دستگاه اکسیژن ساز بی‌صدا

دستگاه اکسیژن ساز بی‌صدا

از آنجایی که عملکرد دستگاه اکسیژن ساز با کمپرسور است، مانند دیگر تجهیزات برقی هنگام انجام اکسیژن رسانی صدای خفیفی تولید می‌کند. البته شدت صدای تولیدی از دستگاه به فاکتورهای مختلفی مانند نوع موتور به‌کاررفته در دستگاه متفاوت است و از آنجایی که تولید این صدا باعث بهم خوردن آرامش فرد و اطرافیان می‌شود. یکی از پیشنهاداتی که درباره‌ی این موضوع به شما داریم، خرید دستگاه از برندهای معتبر و شناخته شده است. از همین رو در ادامه برخی از برندهای ایرانی و خارجی که در این زمینه موفق بوده‌اند را معرفی خواهیم کرد.

بهترین برندهای خارجی و ایرانی دستگاه اکسیژن ساز

بهترین برندهای خارجی و ایرانی دستگاه اکسیژن ساز

بهترین برندهای خارجی و ایرانی دستگاه اکسیژن ساز

  • اکسیژن ساز Zenith Med
  • اکسیژن ساز Longfian
  • اکسیژن ساز Nidek
  • اکسيژن ساز Airsep
  • اکسیژن ساز Nuvo Lite
  • اکسیژن ساز Inogen
  • اکسیژن ساز Yuwell
  • اکسیژن ساز گیسون
  • اکسیژن ساز سوشیا
  • اکسیژن ساز زیکلاس
  • اکسیژن ساز اکساز

حجم دستگاه اکسیژن ساز چقدر است؟

حجم دستگاه اکسیژن ساز چقدر است؟

حجم دستگاه اکسیژن ساز چقدر است؟

هر یک از مدل‌های دستگاه اکسیژن ساز در حجم‌های مختلفی طراحی و تولید می‌شوند. برای مثال دستگاه‌های اکسیژن ساز خانگی در ظرفیت‌های 3، 5، 8 و 10 لیتری در دقیقه و دستگاه‌های پرتابل در ظرفیت‌های 2، 3 و 5 لیتر در دقیقه تولید می‌شوند. منظور از 3 یا 5 لیتر در دقیقه، ماکزیمم حجم و فلودی دستگاه است. بنابراین شما می‌توانید با توجه به نیاز خود یکی از حجم‌ها را انتخاب و خریداری کنید.

فواید استفاده از دستگاه اکسیژن ساز

فواید دستگاه اکسیژن ساز

فواید دستگاه اکسیژن ساز

  • بی‌نیاز شدن از خرید روزانه اکسیژن
  • صرفه‌جویی در هزینه‌ها، زیرا شما تنها یکبار برای خرید دستگاه هزینه پرداخت خواهید کرد.
  • عدم نیاز به مراقبت و نگهداری خاص
  • قطعات به‌کار رفته در دستگاه‌ها کمیاب نیستند و در صورت خرابی می‌توانید آن‌ها را به‌سادگی جایگزین کنید.
  • کمک‌رسانی به عملکرد نرمال ریه
  • اکسیژن تولیدی با بافت‌های قلبی و عروقی سازگار است.
  • تولید اکسیژن با خلوص بالا
  • بدون هیچگونه محدودیت در کار کردن و اکسیژن‌رسانی

اجزای تشکیل دهنده دستگاه اکسیژن ساز

اجزای تشکیل دهنده دستگاه اکسیژن ساز

اجزای تشکیل دهنده دستگاه اکسیژن ساز

در راستای پاسخ به سوال چه دستگاه اکسیژن سازی بخریم، مواردی را تا به اینجا بررسی کردیم. اکنون تصمیم داریم مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده این دستگاه را معرفی کنیم تا با هر یک از آن‌ها و اهمیتی که دارند آشنا شوید.

  • کمپرسور هوا: این قطعه از مهمترین قطعات دستگاه اکسیژن ساز است که مکش هوای اطراف و فشرده‌سازی آن را انجام می‌دهد. درواقع این قطعه هوای اطراف را از فیلتر عبور می‌دهد و آن را برای فشرده‌سازی به سیلندر انتقال می‌دهد.
  • فیلتر: فیلتر در قسمت ورودی هوا به دستگاه قرار دارد و جنس آن از ابر صنعتی به‌نام پلی ارتان است. توصیه می‌شود فیلترهای دستگاه را هر هفته بدون استفاده از شوینده و تنها با آب بشویید و پس از خشک کردن، مجددا از آن استفاده کنید.
  • سیلندر: در دستگاه‌های اکسیژن ساز از دو سیلندر استفاده شده است. یکی از سیلندرها با استفاده از ماده‌ای به‌نام زئولیت، گاز نیتروژن در هوا را از اکسیژن جدا می‌کند. سپس اکسیژن به سیلندر دوم منتقل و فشرده‌ می‌شود و زمانی که غلظت اکسیژن به حد کافی برسد، از دستگاه خارج خواهد شد.
  • فلومتر: فلومتر یک استوانه شیشه‌ای است که درجه‌بندی شده و مقداری آب درون آن می‌ریزند تا اکسیژن با رطوبت کافی به ریه‌ها برسد. البته دقت داشته باشید که شیر فلومتر را بیش از حد باز نکنید، زیرا توپک درون استوانه نباید بالاتر از خط قرمز برود.

شرایط نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز

شرایط نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز

شرایط نگهداری از دستگاه اکسیژن ساز

در مقاله چه دستگاه اکسیژن سازی بخریم، برندهای معروف تولید این دستگاه را معرفی کردیم، اما دقت داشته باشید که بهترین دستگاه‌ها هم با نگهداری نادرست دچار مشکل خواهند شد. از همین رو در ادامه نکاتی را برای نگهداری و افزایش طول عمر این دستگاه خواهیم گفت.

از یک محافظ برق باکیفیت برای ثابت نگهداشتن ولتاژ دستگاه استفاده کنید.

توصیه می‌شود دستگاه را با حداقل یک متر فاصله از دیوار، تخت یا تشک قرار دهید.

دستگاه را تا جایی که امکان دارد از گرد و غبار دور نگه دارید و نسبت به تمیز کردن فیلتر آن حساسیت به خرج دهید.

هر 7 الی 8 ساعت روشن بودن دستگاه، حداقل 20 دقیقه آن را خاموش کنید تا طول عمر بیشتری داشته باشد.

از وجود هوا اطراف دستگاه هنگام روشن کردن آن مطمئن شوید، زیرا در غیراین‌صورت دستگاه دچار اختلال خواهد شد.

جمع‌بندی

در این متن که مربوط به راهنمای خرید دستگاه تولید اکسیژن بود، هرآنچه باید از این دستگاه می‌دانستید در اختیارتان قرار گرفت. اکنون شما با انواع این دستگاه، بهترین برندهایی که این دستگاه را تولید کرده‌اند، مزایایی که این دستگاه به‌همراه دارد و … آشنا هستید و می‌توانید با بررسی نیازهای خود بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *