کپسول اکسیژن خانگی و دستگاه اکسیژن ساز هر دو جز دستگاه های پزشکی هستند که به بیماران دارای مشکل دریافت اکسیژن، کمک میکنند تا اکسیژن مورد نیاز بدن خود را در خانه دریافت کنند. اما حتماً این سؤال به ذهن شما هم رسیده است که آیا دستگاه اکسیژن ساز بهتر است یا کپسول اکسیژن؟
هر کدام از این دو دستگاه مزایای خاص خودشان را دارند که به شما در رسیدن به پاسخ سؤال “دستگاه اکسیژن ساز بهتر است یا کپسول اکسیژن؟” کمک میکنند. بنابراین ما در این مقاله برخی از مزایا و معایب مهم این دو دستگاه را بررسی کرده ایم تا در هنگام خرید هریک از آنها، آگاهانه تصمیم بگیرید.
دستگاه اکسیژن ساز بهتر است یا کپسول اکسیژن: بررسی مزایا و معایب این دو دستگاه
شما برای رسیدن به پاسخ سؤال “دستگاه اکسیژن ساز بهتر است یا کپسول اکسیژن؟”، حتماً باید با مزایا و معایب خاص این دو دستگاه اکسیژن رسان آشنا شوید.
مزایای کپسول اکسیژن
عدم نیاز به برق: یکی از مهمترین مزایای کپسولهای اکسیژن این است که از اکسیژن فشرده شده درون خود برای رساندن اکسیژن به بیمار استفاده میکنند. این کپسولها میتوانند بدون نیاز به باتری یا پریز برق و با آزاد کردن اکسیژن با توجه به نیاز بیمار، کار کنند. بنابراین تا زمانی که اکسیژن آنها تخلیه نشود، میتوانند اکسیژن بیمار را تأمین کنند.
نداشتن صدا: اکسیژن موجود در کپسولها با سرعت ثابتی به بیمار میرسد. بنابراین اصلاً بوق یا صدای بلندی ندارند. این کپسولهای اکسیژن در محیطهای آرام مانند سینما یا کتابخانهها و برای خوابیدن یا نشستن در کنار افرادی که نیاز به استراحت دارند، (مانند نوزادان)، بسیار مناسب هستند.
قیمت پایین: کپسولهای اکسیژن جز دستگاههای قدیمی تأمین اکسیژن خانگی هستند. به همین دلیل، اغلب اوقات نسبت به سایر دستگاههای مدرن قیمت بسیار پایینتری دارند.
معایب کپسول اکسیژن
سنگین بودن یا غیر قابل حمل بودن: یکی از معایب اصلی کپسولهای اکسیژن، وزن زیاد و غیر قابل حمل بودن آنهاست. درواقع به دلیل وزن زیاد کپسول، بلند کردن آن به خصوص بر روی پله ها، بسیار سخت و چالش برانگیز است.
محدودیت در نگهداری اکسیژن: کپسولهای اکسیژن میتوانند فقط مقدار مشخصی اکسیژن را در خود نگه دارند. بنابراین پس از تمام شدن اکسیژن، باید مجدداً پر شوند یا مخزن جدیدی جایگزین آنها شود.
افزایش هزینه ها در طول زمان استفاده: با توجه به اینکه کپسولهای اکسیژن باید به طور مداوم پر یا تعویض شوند، هزینه های آن به مرور زمان افزایش می یابد. در نتیجه در بلندمدت شما مجبور هستید بابت استفاده از این دستگاه هزینه های زیادی را متقبل شوید.
حتما مطالعه کنید : معرفی انواع کپسول اکسیژن خانگی، کاربرد و نحوه استفاده
اکنون که با مزایا و معایب کپسولهای اکسیژن آشنا شدید، برای تصمیمگیری بهتر در مورد اینکه دستگاه اکسیژن ساز بهتر است یا کپسول اکسیژن، باید با مزایا و معایب دستگاه اکسیژن ساز هم آشنا شوید.
مزایای دستگاه اکسیژن ساز
تأمین اکسیژن به صورت نامحدود: به دلیل اینکه دستگاه اکسیژن ساز میتواند اکسیژن مورد نیاز بیمار را از طریق جذب و تصفیه مداوم هوای اطراف تأمین کنند، برخلاف کپسول های اکسیژن، هیچ وقت اکسیژن موجود در آنها کم یا تمام نمیشود. این ویژگی یکی از بهترین مزایای دستگاههای اکسیژن ساز است که هنگام خرید موردتوجه افراد قرار میگیرد.
وزن کم. ازآنجاییکه دستگاه های اکسیژن ساز نیاز به اکسیژن فشرده ندارند، بنابراین کپسول فلزی هم ندارند. در نتیجه آنها در مقایسه با اکثر کپسولهای اکسیژن، سبک تر هستند و حمل و نقل آسانتر آنها است. درواقع، اکثر دستگاههای اکسیژن ساز، به گونه ای طراحی شده اند که میتوان آنها را با یک کوله پشتی یا کیسه مخصوص جابجا کرد.
تنوع زیاد: دستگاههای اکسیژن ساز در از اندازه ها، مدلها و سبکهای بسیار متنوعی طراحی شده اند به طوریکه هر فرد با توجه به محل استفاده خود، میتواند یکی از مدلها را انتخاب کند. اما در طراحی کپسولهای اکسیژن تنوع زیادی وجود ندارد.
حتما مشاهده کنید : بهترین مارک دستگاه اکسیژن ساز ایرانی و خارجی
هزینه های نگهداری پایین: برخلاف کپسولهای اکسیژن که باید به طور مداوم پر یا تعویض شوند، دستگاههای اکسیژن ساز از هوای محیط اطراف خود برای تولید اکسیژن مورد نیاز بیمار استفاده میکنند. بنابراین هزینه های نگهداری بلندمدت آنها بسیار پایین است. کل هزینه ای که شما برای دستگاه اکسیژن ساز پرداخت میکنید، مربوط به زمان خرید دستگاه است.
معایب دستگاه اکسیژن ساز
نیاز به باتری یا برق: ازآنجاییکه در دستگاههای اکسیژن ساز از کپسول برای ذخیره اکسیژن استفاده نمیشود، این دستگاهها برای تصفیه هوا و انتقال اکسیژن به بیمار نیاز به باتری یا نیروی برق دارند. بنابراین اگر از باتری در دستگاه استفاده میکنید باید به شارژ باتری توجه کنید. زیرا اگر باتری شارژ نشود و شارژ آن تمام شود، دستگاه خاموش میشود و تا دستگاه تا زمان شارژ مجدد آن میتواند کار کند. در نتیجه این مسئله برای بیمارانی که همیشه نیاز به اکسیژن دارند، خطرناک است.
سر و صدای زیاد: دستگاههای اکسیژن ساز، اکسیژن را از هوا دریافت کرده و سپس آن را برای فرد بیمار تصفیه و فشرده میکنند. این دستگاهها برای انجام این فرآیند اجزا و قطعات مختلفی دارند که در هنگام روشن بودن، سر و صدای زیادی ایجاد میکنند. اکثر افرادی هم که از این دستگاه استفاده میکنند از این مشکل شکایت دارند. با اینکه در اکثر مدلهای جدیدتر تلاش شده است، صدای دستگاه کمتر شود، اما اغلب اوقات این دستگاهها در هنگام کار کردن صدای زیادی ایجاد میکنند.
قیمت بالا: سیستمهای موجود در دستگاههای اکسیژن ساز پیچیده تر از کپسولهای اکسیژن است. بنابراین اغلب گرانتر هستند. با اینکه قیمت این دستگاهها نسبت به کپسولهای اکسیژن بسیار بیشتر است، اما به دلیل کم بودن هزینه های نگهداری، میتوان گفت خرید این دستگاه مقرون به صرفه است.