مقالات پزشکی

تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز

نحوه شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز: چگونه فیلتر دستگاه اکسیژن ساز را تمیز کنیم؟

 یکی از مزایای مهم دستگاه اکسیژن ساز خانگی این است که مخازن اکسیژن بزرگ و سنگینی ندارد. این دستگاه به جای مکش اکسیژن از مخزن، اکسیژن مورد نیاز بیمار را در یک دستگاه متحرک، ایمن و قدرتمند تأمین می کند. اما شما باید همیشه این دستگاه را تمیز کرده و از آن به خوبی نگهداری کنید. نگهداری این دستگاه کار چندان سختی نیست. شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز از جمله کارهای مهمی است که به شما کمک می‌کند این دستگاه را تمیز نگهدارید. که در این مقاله از سایت بیوتی سنتر به آن می پردازیم.

فیلتر دستگاه اکسیژن ساز چه کاری انجام می‌دهد؟

 یکی از کارهای اصلی یک دستگاه اکسیژن ساز برای تأمین اکسیژن، دریافت هوا از محیط اطراف است. قطعاً در این هوا گرد و غبار، گرده گل‌ها، موهای حیوانات خانگی و بسیاری از مواد آلاینده دیگر وجود دارند که باید قبل از ورود به دستگاه تصفیه شوند. فیلتر ورودی هوا مانع ورود هوای آلود به دستگاه اکسیژن ساز می‌شود. بنابراین این فیلتر تمام آلاینده ها را قبل از ورود هوا به دستگاه اکسیژن ساز می‌گیرد و هوای آلوده محیط را تبدل به اکسیژن خالص و تمیز می‌کند.

 3 مرحله شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز

 

 مرحله اول شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز

در اولین مرحله از شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز، شما باید محل قرارگیری فیلتر را پیدا کرده و آن را خارج کنید. فیلتر معمولاً در کنار یا پشت دستگاه قرار دارد. در هر صورت شما باید قبل از خارج کردن فیلتر، دفترچه راهنمای دستگاه خود را مطالعه کنید تا با محل قرارگیری فیلتر و همچنین نحوه صحیح برداشتن آن آشنا شوید. به طور کلی فیلترها به گونه ای بر روی دستگاه نصب می‌شوند که افراد به راحتی می‌توانند آن را جدا کنند.

 نکته مهمی که شما باید به آن توجه کنید این است که دستگاه اکسیژن ساز هرگز نباید بدون فیلتر کار کند. اگر شما در طول تمیز کردن فیلتر، نیاز به دستگاه دارید، باید یک فیلتر یدک تمیز داشته باشید و آن را بر روی دستگاه نصب کنید. شما می‌توانید به صورت چرخشی از این دو فیلتر استفاده کنید تا زمانی که مجبور به تعویض آن شوید.

مرحله دوم شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز

در این مرحله از شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز شما باید فیلتر را با آب گرم بشویید تا ذرات گرد و غبار به راحتی پاک شوند. در هنگام شستشو نیاز به استفاده از صابون نیست. زیرا در هنگام استفاده از صابون‌های دست، یک لایه‌ از آن بر روی فیلتر باقی می‌ماند. اما شما می‌توانید با کمک مقدار کمی مایع ظرفشویی، آلودگی‌های فیلتر را تمیز کنید. برای تمیز کردن فیلتر با مایع ظرفشویی، ابتدا مقدار کمی مایع ظرفشویی بر روی سطح فیلتر بریزید. سپس با دستان خود به آرامی آن را در زیر آب جاری بشویید.

 اگر فیلتر دستگاه اکسیژن ساز شما بسیار کثیف است، نیاز به شستشوی بیشتری دارد. برای تمیز کردن این دسته از فیلترها، ابتدا در یک وان کوچک آب گرم بریزید و سپس به آن مقدار کمی مایع ظرفشویی اضافه کنید. فیلتر را در وان قرار دهید و آن را به آرامی بچرخانید تا آلودگی‌های آن جدا شوند. در پایان یک پارچه نرم و بدون پرز بردارید و فیلتر را کاملاً تمیز کنید.

مرحله سوم شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز

در مرحله سوم شستشو و تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز شما باید فیلتر را خشک کنید. برای خشک کردن فیلتر تمیز شده، باید آن را روی یک دستمال کاغذی تمیز و در یک اتاق با تهویه مناسب و دور از دسترس حیوانات خانگی یا دستان کنجکاو کودکان قرار دهید. قبل از نصب مجدد فیلتر بر روی دستگاه اکسیژن ساز خود، باید مطمئن شوید که کاملاً خشک شده است.

 علاوه بر این شما می‌توانید در طول خشک شدن فیلتر، آن را از نظر ساییدگی یا پارگی بررسی کنید. اگر یک پارگی کوچک یا حتی یک ساییدگی مشاهده کردید، باید فیلتر را تعویض کنید. معمولاً فیلترها بین شش ماه تا یک سال قابل استفاده هستند. در نتیجه شما همیشه باید حداقل یک یا دو فیلتر یدک برای تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز خود داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *